Τουρισμός για Όλους: Άφαντα τα voucher

Άφαντα περιμένουν μέχρι και σήμερα τα voucher του Τουρισμού για Όλους παρότι η κλήρωση έχει γίνει ήδη από τις 30 Ιανουαρίου και είχε σημειωθεί οτι θα αφορούσαν χειμερινές διακοπές.

Πάνω από ένα μήνα έχουν ανακοινωθεί οι δικαιούχοι των νέων voucher Τουρισμός για Όλους καθώς η σχετική κλήρωση έγινε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου του 2023 και αφορούσε 125.000 νέους δικαιούχους, ωστόσο τα voucher ακόμα αγνοούνται καθώς κανένας από τους δικαιούχους δεν έχει ενημερωθεί σχετικά, ούτε έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η εξέλιξη αυτή έχει δυσαρεστήσει αρκετούς που περίμεναν τα voucher να έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και να τα εξαργυρώσουν τότε, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη. Επιπρόσθετα υπενθυμίζουμε οτι τα voucher, όπως έχει ανακοινωθεί είναι χειμερινά και λήγουν στις 30/06/2023 καθώς αναμένεται να ξεκινήσει τότε νέο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους.

Αυτό αφήνει τους δικαιούχους με λίγο πάνω από 3 μήνες για να σχεδιάσουν τις διακοπές τους και να εξαργυρώσουν τα voucher πριν λήξουν και τα χάσουν.

Όπως έχει ανακοινωθεί κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Παράλληλα, κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή, όμως, που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. Προσοχή: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής.

Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

dikaiologitika.gr