Ξεχειλίζει η οργή στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης για τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών

Ξεχειλίζει η οργή στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης για τους νεκρούς επιβάτες της φρικτής τραγωδίας των Τεμπών, με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Καμάρας, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν τώρα πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατευθύνονται επί της Εγνατίας.

«Δολοφόνοι, δολοφόνοι», φωνάζουν οι διαδηλωτές ενώ νωρίτερα κρατούσαν στην Καμάρα πλακάτ με τις λέξεις «οργή» και «στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί».

Σε ανακοίνωσή τους οι συλλογικότητες εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για το φρικτό δυστύχημα, κάνοντας αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις και την εξαθλίωση των Ελλήνων.

«Νιώθουμε αγανάκτηση και οργή. Μπορεί στα κανάλια να βλέπουμε ότι ήταν ανθρώπινο το λάθος αλλά όλος ο κόσμος συζητάει το ότι για αυτή την τραγωδία υπάρχουν κρατικές ευθύνες. Ήταν μια κατάσταση γνωστή, που θα μπορούσε να έχει διορθωθεί και να μην είχαμε κανένα νεκρό σήμερα. Σπουδάζω στο τμήμα πληροφορικής. Αλγόριθμοι για τον προγραμματισμό δρομολογίων υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μιλάμε για προγράμματα που έχουν μηδενικά σφάλματα. Είναι απίστευτο ότι στην Ελλάδα αυτό γίνεται χειροκίνητα από ανθρώπους», είχε δηλώσει νωρίτερα στο ThessToday.gr ο φοιτητής Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Παπανικόπουλος.

Δείτε εδώ τις χαρακτηριστικές εικόνες από την λαοθάλασσα της οργής:

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της πορείας φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ομάδα κουκουλοφόρων που αποσπάστηκε από την πορεία, πέταξε πυρσούς και άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν την πορεία, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει πετροπόλεμος, φωτιές σε κάδους και ρίψη διάφορων άλλων αντικειμένων.

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους κουκουλοφόροι σε καταστήματα και τράπεζες επί της οδού Εγνατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι καταστηματάρχες δεν πρόλαβαν καν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, και τα μαγαζιά τους βρέθηκαν με σπασμένες βιτρίνες, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν νωρίτερα, στην πορεία για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σπασμένες βιτρίνες, τζάμια, στάσεις και πεζοδρόμια, όπως και η απόγνωση στο βλέμμα των ιδιοκτητών είναι η εικόνα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια.

thesstoday.gr