Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή της οδού Ορεστείων (Από Ψαράδικα μέχρι Λύκεια)

Ένα ακόμη μεγάλο έργο του Δήμου Καστοριάς που αποσκοπεί στη βελτίωση και αναβάθμιση της πόλης ξεκίνησε σήμερα, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους δημότες το συντομότερο δυνατόν. Πρόκειται για την ανακατασκευή της οδού Ορεστείων, ένα έργο προϋπολογισμού 1.220.000 ευρώ, ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ασφαλτόστρωση, αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά led και τοποθέτηση στηθαίων σε μία σημαντική οδό που συνδέει το κέντρο της Καστοριάς με την Χλόη, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών. Παράλληλα, θα τοποθετηθεί φράχτης ανάσχεσης βραχοπτώσεων, προκειμένου να εξαλειφθούν πλήρως όλοι οι κίνδυνοι. Η μελέτη προβλέπει τη διατήρηση όλων των πλατάνων.

Στην παρούσα φάση γίνονται εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο συγκεκριμένο δρόμο με τη συνεργασία της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να μη χρειαστεί να σκαφτεί εκ νέου στο μέλλον για την τοποθέτηση σωληνώσεων.

Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Καλλιθέα πλην των βαρέων οχημάτων, από τις 9:00 έως τις 18:00. Ο Δήμος Καστοριάς ζητά την κατανόηση των πολιτών κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, το οποίο αφορά σε μια απαραίτητη παρέμβαση σε ένα σημείο της πόλης όπου η κίνηση είναι μεγάλη.