2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς

Σε ένα καταπληκτικό τετραήμερο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς κατέκτησε τη 2η θέση στο 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Όλη η Ελλάδα μιλάει για το κατόρθωμα της ομάδας του Ν.Ο.Κ., όπου με πρωτοστάτη τον προπονητή Τάσο Λαπίκωφ έφτασε μετά από είκοσι και πλέον χρόνια σε τόσο μεγάλο αριθμό μετταλίων.

7 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια ο απολογισμός της Α’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο Ν.Ο.Κ. κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια, όσα και ο πρώτος Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος όμως κατέκτησε περισσότερα χρυσά, οπότε και κατέκτησε την πρώτη θέση.
Η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς απαρτίζονταν από 28 αθλητές κι αθλήτριες, οι οποίοι αγωνίστηκαν στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων, νέων ανδρών/νεών γυναικών και ανδρών/γυναικών. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ εφήβων, με τους Φωτιάδη Πάνο και Ντίκο Αντώνη.
Ασημένιο μετάλλιο για την τετράκωπο άνευ νεανίδων με τις Παπαϊωάννου Δήμητρα, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Λαπίκωφ Βικτώρια και Μόσχου Ιωάννα. Έκτη θέση στο ίδιο αγώνισμα για τις Βράκα Αγνή, Λεβεντοπούλου Χρυσάνθη, Μακροζήση Φωτεινή και Παναγιώτου Σεμίραμις – Ειρήνη.
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου νεανίδων με τις Παπαϊωάννου Δήμητρα και Παπαϊωάννου Χριστίνα.
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του τετραπλού σκιφ νεανίδων με τις Λαπίκωφ Βικτώρια, Μόσχου Ιωάννα, Νάτσιουλα Ελένη και Δημητρίου Αρχοντία.
Ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του τετραπλού σκιφ εφήβων με τους Ντίκο Αντώνη, Γεωργίου Γιώργο, Φίλιο Μήνα και Προκοπίδη Αργύρη.
Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ νέων ανδρών με τους Χρήστου Κωστή και Πετρίδη Γιώργο.
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ νέων γυναικών με τις Αναστασιάδου Ευαγγελία και Νάτσιουλα Στέλλα.
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της δικώπου άνευ νέων γυναικών με τις Παπαϊωάννου Δήμητρα και Παπαϊωάννου Χριστίνα.
Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της δικώπου άνευ γυναικών με τις Λαπίκωφ Βικτώρια, Μόσχου Ιωάννα, Ρέββα Βασιλική και Νάτσιουλα Στέλλα.
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σφιφ ελαφρών βαρών γυναικών με την Ευαγγελία Αναστασιάδου.
Ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του σφιφ γυναικών από την Ευαγγελία Αναστασιάδου.
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της οκτακώπου γυναικών με τις Λαπίκωφ Βικτώρια, Εμμανουηλίδου Μέι, Ρέββα Βασιλική, Παπαϊωάννου Δήμητρα, Μόσχου Ιωάννα, Νάτσιουλα Στέλλα, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Νάτσιουλα Ελένη και πηδαλιούχο τον Νίτη Κωνσταντίνο.
Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του τετραπλού σκιφ ανδρών με τους Ντίκο Αντώνη, Γεωργίου Γιώργο, Χρήστου Κωστή και Καπετανόπουλο Χρήστο.
Έννατη θέση στο αγώνισμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου εφήβων με τους Μπάρδο Νίκο, Τοτονίδη Κυριάκο, Πετρίδη Οδυσσέα και Τζηκαλάγια Γιάννη.
Έβδομη θέση στο αγώνισμα του σκίφ νέων ανδρών με τον Βούλτσιο Γιώργο.
Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς θα ήθελε να δώσει τα θερμά του

συγχαρητήρια

στον προπονητή του κ. Λαπίκωφ Τάσο, χάρη στον οποίο ήρθε το μαγικό αυτό αποτέλεσμα, στον σπουδαίο Ολυμπιονίκη του κ. Χρήστου Γιάννη του οποίου η παρουσία και η υποστήριξη της ομάδας σε πολλαπλά επίπεδα ήταν καταλυτική σε όλη τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στους αθλητές και τις αθλήτριες που έκαναν όλη την πόλη της Καστοριάς υπερήφανη, αλλά και σε όλους εκείνους τους γονείς οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους καθημερινά και βρίσκονται στο πλευρό του Ομίλου, όταν και όποτε τους ζητηθεί. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, μέχρις ότου ο Ν.Ο.Κ. ξαναβρεθεί στην κορυφή της Ελληνικής Κωπηλασίας, αλλά κι ακόμα πιο μετά, γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος στην κορυφή, αλλά σημαντικότερο είναι να διατηρηθεί εκεί.

Η Β’ Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 15 και 16 Ιουλίου, για τις κατηγορίες των παίδων και των κορασίδων. Ο Ν.Ο.Κ. θα κάνει τη μεγάλη προσπάθεια να τα καταφέρει εξίσου καλά και στη Β’ Φάση, φέρνοντας διακρίσεις και τεράστια χαρά και από τη διοργάνωση αυτή. Η ομάδα ξεκινά από σήμερα 24 Απριλίου το σχεδιασμό της, συνεχίζοντας τη σκληρή και μεθοδική δουλειά, προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τους αγώνες.