«Έφυγε» από τη ζωή ο φιλόλογος Νίκος Παπαγεωργίου που είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην Καστοριά

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε όσους εμπλέκονται στα πολιτιστικά δρώμενα της Λαμίας καθώς “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή ο 51χρονος φιλόλογος Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στο Λύκειο Καμένων Βούρλων ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας όπου είχε διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων σχετικών με το βιβλίο και τον πολιτισμό.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός ταλαιπωρούνταν το τελευταίο χρονικό διάστημα από προβλήματα υγείας ενώ παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση την τελευταία εβδομάδα οπότε και νοσηλεύτηκε σε Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας όπου και κατέληξε.

Οι συνάδελφοί του και οι μαθητές του στο Λύκειο Καμένων Βούρλων τον αποχαιρετούν με τα παρακάτω λόγια:

“Με βαθιά συντριβή και οδύνη πληροφορούμαστε σήμερα την απώλεια του αγαπητού μας συναδέλφου και εξαίρετου εκπαιδευτικού, Νίκου Παπαγεωργίου. Αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους του ανθρώπους, στους γονείς και τη μονάκριβη κόρη του. Χρόνια τώρα στο ίδιο σχολείο, σε αντικρινά γραφεία μοιραστήκαμε μαζί του καθημερινές χαρές και δυσκολίες, κοινές αναζητήσεις και όνειρα για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα διακριτικός και ευγενής άνθρωπος, πάντα στο πλευρό των μαθητών του και των συναδέλφων του.

Αγαπημένε μας Νίκο θα σε θυμόμαστε για πάντα!”

Ποιος ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου:

Γεννήθηκε το 1972 στην Κομοτηνή από οικογένεια εκπαιδευτικών. Αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μάστερ) στις Κλασικές Σπουδές από το University College London το 1995. Ακολούθως, το 2000 αναγορεύτηκε διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του Royal Holloway, University of London. Δίδαξε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για έξι χρόνια (2003-2009) το μάθημα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο».

Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2004 και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην Καστοριά και αργότερα μετατέθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ήταν κάτοικος Λαμίας από το 2010. Διατέλεσε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας από το 2012 ενώ, από το 2015 μέχρι και το 2019, υπηρέτησε με την ιδιότητα του Προέδρου.

Συνεργάστηκε με πολλούς διαπρεπείς Έλληνες λογοτέχνες, συνθέτες και ερμηνευτές, σε παρουσιάσεις και αφιερώματα που επιμελήθηκε.

lamiathema.gr