Εντός 10ημέρου de minimis για φασόλια, σταφύλι και αμύγδαλα

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την απόφαση που αφορά την καταβολή των de minimis για τα έτη 2021, 2022 και 2023, με την πληρωμή να αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα και το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου.

Αφορά την πληρωμή ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στον τομέα των σταφυλιών ΠΕ Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής έτους 2021, Φασόλια Γίγαντες ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας έτους 2019, θερμοκήπια στους Δήμους Αχαρνών, Κρωπίας, Διονύσου, Μαραθώνος και Ωρωπού της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής έτους 2022, Αμυγδαλιές τοπικής κοινότητας Κεραμιδίου, Κερασέας και Καναλιών, Δήμου Ρήγα Φεραίου ΠΕ Μαγνησίας έτους 2022 και οινοποιήσιμα σταφύλια Δήμου Τυρνάβου έτους 2022.

Η ενίσχυση είναι:

  • αγροτεμάχια με καλλιέργεια φασολιών πλακέ-γίγαντες και φασολιών γίγαντες ελέφαντες στην ΠΕ Φλώρινας στα 70 €/στρ και στην ΠΕ Καστοριάς σε 105 €/στρ.
  • αγροτεμάχια με καλλιέργεια επιτραπέζιων σταφυλιών στις ΠΕ Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής, στα 150 €/στρέμμα.
  • αγροτεμάχια με καλλιέργεια κηπευτικών και ανθοκομικών υπό κάλυψη στους Δήμους Αχαρνών, Κρωπίας, Διονύσου, Μαραθώνος και Ωρωπού της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής από 9,60 έως 12,40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • αγροτεμάχια με καλλιέργεια αμυγδάλων στη Δημοτική Κοινότητας Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων Δήμου Ρήγα Φεραίου της Π.Ε. Μαγνησίας  90 €/στρ.
  • αγροτεμάχια με καλλιέργεια οινοποιήσιμων σταφυλιών στο Δήμο Τυρνάβου της ΠΕ Λάρισας στα 120 €/στρ.

Διαβάστε το ΦΕΚ (εδώ)