Η αφαιρετική μέθοδος των τριών υποψηφίων βουλευτών (Του Δημήτρη Ιατρίδη)

Η ανακοίνωση των ονομάτων των τριών υπο ψηφίων που θα διεκδικήσουν την μονοεδρική της Καστοριάς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δεν φαίνεται να προκάλεσε καμία ιδιαίτερη εντύπωση στους οπαδούς του κόμματος αλλά ούτε γενικά στους ψηφοφόρους του νομού, επειδή ίσως ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενα.

Με μοναδική ίσως «έκπληξη» την… αφαίρεση του Βασίλη Τσιφλικιώτη από την λίστα, ο οποίος αν και τρίτος στις προηγούμενες εκλογές, βρέθηκε εκτός «νυμφώνος» σε τούτες!Διαψεύδοντας κάποια σενάρια που τον ήθελαν μέχρι την τελευταία στιγμή να καταλαμβάνει την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου στην θέση της Αγνής Κανδύλη η οποία ήρθε τέταρτη στις εκλογές του 2019.

Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς κάποια απρόσμενη ανατροπή, δεν δικαιολογείται αυτή η αργοπορία στην ανακοίνωση των ονομάτων, που εύκολα μπορεί να θεωρηθεί από τον κόσμο ότι: «’Ωδυνεν όρος και έτεκεν μυν»!

Αφού οι δύο «σταθερές» του ψηφοδελτίου, Ζήσης Τζηκαλάγιας και Μαρία Αντωνίου, «μετρούν» από πέντε – έξι εκλογικές αναμετρήσεις ο καθένας, ως … διαχρονικές αξίες!

Και ενώ και οι τρεις «γαλάζιοι» υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου για να προλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιτάφιους και αναστάσιμες λειτουργίες, βελτιώνοντας ο καθένας το…. ατομικό του ρεκόρ από τις βασιλόπιτες του 40ημήρου, έπιασαν δουλειά οι δημοσκοπικές εταιρίες για να μετρήσουν κατά πόσο είναι αποδεκτές από τον κόσμο οι επιλογές του κόμματος.

συνήθως κατόπιν εορτής….

Το ζητούμενο, όμως, τώρα είναι αν οι τρεις υποψήφιοι δικαιώσουν την επιλογή τους από το κόμμα και αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα που επικρατεί για την Ν.Δ. στο άλλοτε «γαλάζιο» κάστρο της Δυτικής Μακεδονίας. Προτού αυτή η κρατούσα τάση αποτυπωθεί στην πρώτη κάλπη η οποία με την σειρά της θα συμπαρασύρει τα ποσοστά του κόμματος προς τα κάτω στην δεύτερη.

Σε ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο οι ανακατατάξεις στην «γαλάζια» λίστα θα είναι συντριπτικές και θα μιλάμε όλοι για ολική ανατροπή, που, αν μη τι άλλο θα δικαιώσουν τον… Καβάφη, όταν έγραφε εκείνο το διαχρονικό: «Βλάπτουν κι οι τρεις τους το ίδιο την Συρία»!

‘Η την Νέα Δημοκρατία, αν προτιμάτε….