Κιβωτός του Κόσμου: Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια βρίσκεται ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.

Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων ολοκληρώθηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης, η οποία εκτός από την κακουργηματική κατηγορία που απαγγέλθηκε στον ιερέα, περιλαμβάνει και μία σειρά από πλημμελήματα που αφορούν κατά περίπτωση τον ίδιο και άλλους επτά πρώην εργαζόμενους στην οργάνωση.

Οι κατηγορίες για τον πατέρα Αντώνιο
Σύμφωνα με τη δίωξη, ο πατήρ Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά έναν 19χρονο πρώην φιλοξενούμενο της «Κιβωτού» και έναν 15χρονο που συνεχίζει να διαμένει σε δομή της οργάνωσης. Οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Επιπλέον, ο πατήρ Αντώνιος και οι επτά πρώην υπάλληλοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κατηγορίες, όπως:

βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή,
επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή,
απλή σωματική βλάβη κατά συρροή,
απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή,
έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή,
ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και
συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).
Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου αναμένεται προσεχώς να κληθεί σε απολογία ο πατήρ Αντώνιος.

Το έτερο σκέλος της δικογραφίας που αφορά τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος έχει διαχωριστεί υπό τον κίνδυνο παραγραφής και αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία έχουν εξαχθεί αντίγραφα της δικογραφίας και έχουν αποσταλεί σε άλλες κατά τόπους Εισαγγελίες, όπως του Πειραιά και της Χίου, για τις δικές τους ενέργειες, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: iefimerida.gr