Νεαρός παραγωγός από το Άργος Ορεστικό δώρισε 100 κιλά φασόλια για το συσσίτιο της Μητρόπολης

Βαδίζουμε ήδη τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μέρες που συνοδεύονται από διατροφική νηστεία και οδηγούν στην μεγάλη εορτή της Αναστάσεως και του Πάσχα.

Μέρες όμως που για κάποιους είναι ιδιαίτερα «σκληρές» αφού δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη, για να τις περάσουν αξιοπρεπώς βρίσκοντας «λιμάνι» παρηγοριά και συμπαράσταση από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, η οποία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί αλλά και καθημερινό φαγητό σε 300 περίπου άτομα!

Για τον λόγο αυτό, ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η πράξη ενός νεαρού παραγωγού από το Άργος Ορεστικό, ο οποίος έχοντας κατα νου και την Ευαγγελική ρύση «ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν» προσέφερε με το περίσευμα της καρδιάς του, σημαντική ποσότητα φασολιών, στο καθημερινό συσσιτίο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Πρόκεται για τον 23χρονο Νίκ Σταυρόπουλο από το Άργος Ορεστικό, ο οποίος πρόσφατα εισήλθε στον χώρο της καλλιέργειας και της παραγωγής φασολιών του είδους γίγαντες. Η πράξη του, που ούτως ή άλλως είναι αξιέπαινη από μόνης της, αποκτά άλλη διάσταση, όταν κανείς γνωρίζει ότι διαθέτει μια μικρή καλλιεργήσιμη έκταση, περίπου 4 στρεμάτων σε περιοχή της κοινότητα των Σπηλαίων, καθώς και το ότι η συνολική του παραγωγή ανήλθε περίπου στον ένα (1) τόνο! Από αυτήν την παραγωγή, δεν δίστασε να προσφέρει 100 κιλά, δηλαδή το 1/10 της συνολικής ποσότητας, στην Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να έχουν ένα πιάτο φαγητό τις Άγιες αυτές ημέρες, συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο νεαρός παραγωγός και νέος παραγωγός, έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την θεάρεστη πράξη του. Συζήτησε μαζί του για αρκετή ώρα και αφού του έδωσε τις πατρικές του ευλογίες, ευχήθηκε η σημαντική του πράξη να αποτελέσει παράδειγμα προς μιμήση για κάθε νέο αγρότη, που παρά τις δικές τους δυσκολίες, δεν ξεχνούν τους άλλους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε πολύ πιο δεινή θέση!

ditikostypos.gr