Οι “αφανέρωτοι” μέχρι στιγμής υποψήφιοι της Ν.Δ. στην Καστοριά

Ο κύβος ερρίφθη… Εκλογές στις 21 Μαϊου

Η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, βρήκε “αδιευκρίνιστη” την σύνθεση του “γαλάζιου” ψηφοδελτίου της Καστοριάς, αφού, μέχρι στιγμής, είναι από τις ελάχιστες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, που δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των καστοριανών πολιτών στις εκλογές της 21 Μαϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η “αργοπορία” αυτή, δεν είναι άσχετη με τον προβληματισμό που επικρατεί στα κομματικά επιτελεία της Ν.Δ. για τα πρόσωπα που… αυτοπροτείνονται, μέχρι στιγμής, να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Καστοριάς, χωρίς την απαραίτητη “νομιμοποίηση” από την ηγεσία του κόμματος.

Και σίγουρα η de facto αναγνώριση κάποιων υποψηφίων από τους ίδιους, δεν γίνεται αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, καθόσον η μέχρι τώρα παρουσία τους σε αιρετά αξιώματα, δεν δικαιολογεί την επανεκλογή τους σε αυτά! Ούτε βέβαια μπορούν τα ίδια πρόσωπα, να επιβάλλουν υποχρεωτικώς με διαρροές και…προεκλογικές συναθροίσεις, την υποψηφιότητά τους στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

Όλα αυτά δεν είναι, βέβαια, καινοφανείς απόψεις που ήρθαν να διαταράξουν τον
προεκλογικό “τοπίο στην ομίχλη” της Καστοριάς, αλλά δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων, που έχουν προβληματίσει έντονα τα κομματικά επιτελεία στην οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου.

Από τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα (και αβάσιμα…) δεδομένα, προκύπτει ότι το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.στην Καστοριά, θα καταρτισθεί με την… αφαιρετική μέθοδο του 4 μείον 1 σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, που η Καστοριά ήταν διεδρική.

Επομένως το ζητούμενο είναι ποιος από τους τέσσερις θα φύγει και όχι ποια νέα πρόσωπα θα εμπλουτίσουν το ψηφοδέλτιο, για να δώσουν καινούργια προοπτική σ΄ αυτο.
Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2019 οι υποψήφιοι, με σειρά εκλογής, ήταν: Ζήσης Τζηκαλάγιας (βουλευτής), Μαρία Αντωνίου, Βασίλης Τσιφλικιώτης και Αγνή Κανδύλη. Και τώρα λόγω μονοεδρικής, αναζητείται η … Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί για να πνεύσει ούριος άνεμος στο άλλοτε “γαλάζιο κάστρο” της Καστοριάς και επανακάμψει σε
προηγούμενα επίπεδα, από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.