Πρόσληψη 150 νέων συνοριοφυλάκων

Στη χρηματοδότηση της πρόσληψης 150 νέων συνοριοφυλάκων προχωράει η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η δράση θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ελληνικό Πρόγραμμα του Μέσου Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Η δράση στοχεύει στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μέσω της ενίσχυσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας για την βελτίωση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης σε θέματα ελέγχου και φύλαξης συνόρων στις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες. Συγκεκριμένα η δράση αφορά στην πρόσληψη, την εκπαίδευση και την ενίσχυση με απαραίτητο εξοπλισμό εκατόν πενήντα (150) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου. Η δράση έχει διάρκεια το σύνολο της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ταμεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διαχειρίζεται η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έχουν ήδη χρηματοδοτήσει:

  1. 800 συνοριοφύλακες  στις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, και 250 συνοριοφύλακες  από την Ειδική δράση «Πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου» σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου.
  1. 480 συνοριοφύλακες σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) Ξάνθης, Αμυγδαλέζας, Ταύρου και Παρανεστίου Δράμας.

Οι εν λόγω προσλήψεις συνοριοφυλάκων χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.