Θρίλερ με τους Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν – Αγνοείται το ασθενοφόρο που τους μετέφερε

Δεν έχει εντοπιστεί το ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο Έλληνες τραυματίες σε ασφαλές σημείο στο Σουδάν – Οι τελευταίες εξελίξεις.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διακομιδή των δύο Ελλήνων τραυματιών από το νοσοκομείο του Χαρτούμ, το οποίο εκκενώνεται, καθώς χτυπήθηκε χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν.

Οι δύο Έλληνες επρόκειτο να μετακινηθούν με ασθενοφόρο που ναύλωσε η ελληνική κοινότητα αλλά ακόμα δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββα.

«Οι δύο Έλληνες τραυματίες περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου σε καροτσάκια για να τους παραλάβει το ασθενοφόρο. Ωστόσο, χάσαμε την επαφή με το ασθενοφόρο και δεν ξέρουμε τι έχει γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, μιλώντας στον ΣΚΑϊ. «Δεν μπορούμε να τους περιθάλψουμε, αλλά δεν έχουμε άλλη λύση από το να τους πάρουμε από εκεί» εξηγεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες έχουν θραύσματα, ο ένας στην κοιλιακή χώρα κι ο άλλος στα πόδια, όμως δεν έχουν χειρουργηθεί μιας και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά στα νοσοκομεία που αδυνατούν να ανεφοδιαστούν με υλικά λόγω των σφοδρών μαχών που μαίνονται στους δρόμους της πρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι εχθροπραξίες δεν επιτρέπουν τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό των αμάχων που βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

tanea.gr