Υποτονικό το προεκλογικό κλίμα στην Καστοριά!

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ

Ανάλογο με την εμπορική κίνηση του εορταστικού 15νθήμερου, που κρίνεται από υποτονική έως ανύπαρκτη, είναι και το προεκλογικό κλίμα στην Καστοριά, έτσι όπως διαμορφώνεται από τα … βαρομετρικά χαμηλά των δημοσκοπήσεων, λίγες μέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Σε αντίθεση βέβαια, με την υψηλή επισκεψιμότητα που παρουσίασε η Καστοριά όλο αυτό το διάστημα στον τουριστικό κλάδο, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σαν επισφράγισμα της συνολικής προσπάθειας των τοπικών φορέων, με επικεφαλής τον Δήμο Καστοριάς, στην προβολή και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ενώ η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τα κόμματα, δεν φάνηκε να συνεισφέρει κάτι το συνταρακτικό στον δημόσιο διάλογο, όπως σε άλλες εποχές και περιορίστηκε μόνο σε κάποια χλιαρά σχόλια στο facebook, διανθισμένα με τα αντίστοιχα κλικ επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας από τους χρήστες του διαδικτύου.

Ακόμα και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, που διεδικεί… παραδοσιακά την μοναδική πλέον έδρα της Καστοριάς, δεν προσφέρεται για αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον αυτού του τόπου. Αφού τα πρόσωπα που “ανακυκλώνονται” στο ψηφοδέλτιο, είναι τα ίδια που άσκησαν διοίκηση στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία από θέση ευθύνης, χωρίς ν΄ αφήσουν ευδιάκριτο θετικό αποτύπωμα στην διαχείριση των τοπικών ζητημάτων.

Ενώ η επικοινωνιακή τους πρακτική, με τα γνωστά στερεότυπα, που περιλαμβάνει επισκέψεις και συμμετοχές σε ποικιλώνυμες εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου, δεν φαίνεται να πείθει τον μέσο καστοριανό ψηφοφόρο για την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων επί του πεδίου από την επομένη των εκλογών.

Αντίθετα, όλοι ανεξαιρέτως αντιμετωπίζονται με την δέουσα καχυποψία από τους πολίτες, μέσα από το πρίσμα των πολιτικοοικονομικών σκανδάλων που καθημερινά απασχολούν την επικαιρότητα και αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις όλων εκείνων που κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο με σημαία την προσφορά τους στα κοινά!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι “διαρροές” από κάποιες μυστικές δημοσκοπήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στο νομό, οι οποίες εμφανίζουν σημαντική πτώση στα ποσοστά των τριών μεγαλύτερων κομμάτων (Ν.Δ. , Σύριζα και Πασόκ) με παράλληλη ενίσχυση των άκρων και ιδιαίτερα το κόμμα του Βελλόπουλου, που στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ενδέχεται να καταγράψει και διψήφια νούμερα!

Όλα αυτά, βέβαια, είναι απόρροια της λαϊκής δυσαρέσκειας εναντίον των δύο κομμάτων εξουσίας, που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία δώδεκα χρόνια και οδήγησαν την περιοχή με τις πολιτικές τους στην έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας. Καθώς επίσης στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της!

Μ΄ αυτό τα δεδομένα ,τίποτε δεν είναι προβλέψιμο για το αποτέλεσμα των εκλογών και “τα σενάρια είναι όλα πιθανά!
Ακόμα και τα πιο ακραία…

kastorianiestia.gr