Άστατος ο καιρός αλλά έρχονται ξανά 30άρια – Τι καιρό θα κάνει στα τέλη Μαΐου

Ο πιο άστατος Μάιος των τελευταίων χρόνων δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα, καθώς ο καιρός θα είναι περίεργος έως και το τέλος του μήνα, όμως με μία βασική αλλαγή.

Η αστάθεια θα μας επισκέπτεται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με τον υδράργυρο, ωστόσο, να ανεβαίνει τις επόμενες μέρες και να έρχονται ξανά τα 30άρια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναφορικά με τη σημερινή ημέρα, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τις μπόρες και τις τοπικές καταιγίδες να έρχονται προς το απόγευμα και πάλι. Οι βροχές θα επιμέινουν προς τα ανατολικά και νότια, κυρώς στην Κρήτη και στο ανατολικό αιγαίο, ενώ στα ηπειρωτικά θα αρχίσει και πάλι να βρέχει μετά το μεσημέρι. Ενώ, κατά τόπους οι μπόρες μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα ανέβει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι καλός τις πρωινές ώρες, όσο όμως βαδίουμε προς το απόγευμα, θα έρθει αστάθεια και μπόρες θα σημειωθούν στις περιοχές γύρω από την Πεντέλη, την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της πόλης θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό, με καταιγίδες να εκδηλώνονται το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τις επόμενες μέρες ανεβαίνει μία θερμή αέρια μάζα από την Αφρική, η οποία θα εκτονωθεί προς τα νότια θαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα προσεγγίσει τους 28 με 30 βαθμούς στα ανατολικά, ωστόσο, οι βροχές θα επιμένουν κατά τις απογευματινές ώρες.