Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Άρθρα Υγεία Χοληστερίνη: Αυτό είναι το πρώτο προειδοποιητικό σύμπτωμα που εμφανίζεται βράδυ

Χοληστερίνη: Αυτό είναι το πρώτο προειδοποιητικό σύμπτωμα που εμφανίζεται βράδυ

Ο Dr Sullivan, ποδίατρος σημείωσε: «Το κάψιμο του πόνου που μπορούμε να νιώσουμε στα δάχτυλα των ποδιών, ειδικά τη νύχτα, θα μπορούσε να είναι προειδοποιητικό σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης».

Και όμως υπάρχουν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν οτι ίσως να έχουμε υψηλή χοληστερίνη και θα μας κάνουν να τρέξουμε στο γιατρό για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Express ο Dr. David R. Sullivan, μπορεί να έχουμε συμπτώματα υψηλής χοληστερόλης που έχουμε τη δυνατότητα να τα δούμε στα πόδια μας.

Ο Dr Sullivan σημείωσε: «Το κάψιμο του πόνου που μπορούμε να νιώσουμε στα δάχτυλα των ποδιών, ειδικά τη νύχτα, θα μπορούσε να είναι προειδοποιητικό σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης».

«Αυτός ο πόνος θα μπορούσε να υποδεικνύει αθηροσκλήρωση, μια συσσώρευση πλάκας που σχηματίζεται στα αιμοφόρα αγγεία σας, η οποία εμποδίζει το αίμα να ρέει ελεύθερα».

Ο Dr Sullivan πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με τον πόνο της καθημερινής φθοράς, αυτό το προειδοποιητικό σημάδι υψηλής χοληστερόλης που βρίσκεται στα πόδια και μεταφράζεται από τον εγκέφαλο ως κάψιμο ή πόνος θα εμφανιστεί ενώ ξεκουράζεστε στο κρεβάτι. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα άκρα σας δεν παίρνουν αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο».

Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει τέτοια συμπτώματα συνιστάται να ζητήσει από το γιατρό του μια άμεση εξέταση χοληστερόλης στο αίμα. Με την πάροδο του χρόνου, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υπερβολική χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).

Πηγή: Express