ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα για Κούγια για δηλώσεις του σχετικά με τετραπληγικά παιδιά

«Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον;» φέρεται να είπε στο δικαστήριο ο δικηγόρος.

Την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου της 34χρονης από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

 

Ο κ. Κούγιας σχολιάζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης της 9χρονης από τον αναισθησιολόγο στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο φέρεται να δήλωσε: «Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον; Δεν έχει σημασία μόνο το ζην, αλλά και το ευ ζην. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από τη ζωή, θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα».

Η δήλωση αυτή του κ. Κούγια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία απαίτησε ο κ. Κούγιας να ζητήσει άμεσα συγγνώμη και παράλληλα ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών «να πράξει τα δέοντα» αν ο κ. Κούγιας δεν ζητήσει συγγνώμη.

Σε βάρος του κ. Κούγια διενεργείται αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα.

naftemporiki.gr