Η ΠτΔ καλεί διά ζώσης τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο στις 11 στο Προεδρικό Μέγαρο

Μετά την επιστροφή των διερευνητικών εντολών και από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις εκλογές 2023, η ΠτΔ κάλεσε τους αρχηγούς σε σύσκεψη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, «καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ’ του Συντάγματος».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι η σύσκεψη αυτή -λόγω των εκλογικών δεδομένων- θα γίνονταν μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

ΠτΔ: Επέστρεψαν τη διερευνητική εντολή Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέστρεψαν τις διερευνητικές εντολές που έλαβαν κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτος χρονικά το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 22 Μαΐου, ενώ ακολούθησαν την Τρίτη (23/5) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδουλάκης με διαφορά κάποιων ωρών.

Την Κυριακή το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Βουλής
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή 28 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή προεδρείου της Βουλής και την ίδια ημέρα αναμένεται να κλείσει το Κοινοβούλιο, καθώς θα θυροκολληθεί νέο προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

iefimerida.gr