Προεκλογικό “τοπίο στην ομίχλη” σκεπάζει την Καστοριά!

Διάχυτη είναι η απογοήτευση στους πολίτες του νομού Καστοριάς, από τα κόμματα εξουσίας, λίγες μόνο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Και αυτό αποτυπώνεται κατά τις επισκέψεις των υποψηφίων σε χώρους συνάθροισης των πολιτών, όπου είτε αντιμετωπίζονται με απαρέσκεια είτε απευθύνονται σε “ώτα μη ακουόντων”!

Ιδιαίτερη “μεταχείριση” έχουν βέβαια οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, ανακαλύπτουν ξαφνικά τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και… υπόσχονται την άμεση επίλυσή τους, εφ΄όσον τους δοθεί, βέβαια μια δεύτερη ευκαιρία!

Η ίδια εικόνα, με τις τάσεις του εκλογικού σώματος, αποτυπώνεται και στις πρόσφατες “κρυφές” δημοσκοπήσεις, όπου εμφανίζονται να ενισχύονται τα λεγόμενα “αντισυστημικά” κόμματα σε βάρος των κομμάτων εξουσίας, που ενδεχομένως να συγκροτήσουν κυβέρνηση, μετά την δεύτερη κάλπη.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η είδηση, που διατρέχει τελευταία τα δημοσιογραφικά γραφεία, σύμφωνα με την οποία, θα επισκεφθεί την Καστοριά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 16 Μάϊου, για δεύτερη φορά τους δύο τελευταίους μήνες και θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Αυτό από μόνο του υποδηλοί ότι η πρώτη (επίσκεψη) δεν ήταν καλά προετοιμασμένη και έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, από αυτά που περίμεναν οι διοργανωτές της.

Διότι ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε καλά ενημερωμένος για τα πραγματικά προβλήματα της Καστοριάς και επικεντρώθηκε στην ωραιοποιημένη εικόνα που του μετέφεραν κάποιοι για τον νομό της.

Εκείνο που απουσιάζει παντελώς από τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων είναι ένας σχεδιασμός ανασυγκρότησης της περιοχής, με ειδικά κίνητρα που θα στοχεύουν στην πραγματική ανάπτυξη και ευημερία των ανθρώπων.

Και όχι επιλεκτικές παροχές σε συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις, που επενδύουν εκτός Καστοριάς, με αποτέλεσμα να μην παράγουν θέσεις εργασίας και να αναγκάζονται χιλιάδες νέοι να καταφεύγουν στα νησιά, ως εποχιακοί μετανάστες!

Προχθές είχαμε τα εγκαίνια του καλαίσθητου Αστυνομικού Μεγάρου από τον υπουργό κ. Τ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε την λειτουργικότητα του κτηρίου, που θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Δεν ανάφερε, όμως, καμία άλλη παραγωγική επένδυση στον νομό από πλευράς του υπουργείου του.

Σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον υπουργό για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στα… Γρεβενά, όπου, ειρήσθω εν παρόδω, λειτουργεί από 15ετίας, Κέντρο Νεοσυλλέκτων αλλά και φυλακές κρατουμένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε δύσκολους καιρούς.

Οι πολίτες της Καστοριάς, έχουν πλέον αποκρυσταλλωμένη άποψη για το ποιος αξίζει να επιβραβευθεί και ποιος να τοποθετηθεί αμετάκλητα στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα….
Κοντός ψαλμός αλληλούια….

kastosrianiestia.gr