Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα για τους συλληφθέντες της Καλαμιάς (VIDEO)

Να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες στην Καλαμιά απαιτούν κάτοικοι του χωριού, συνδικάτα και φορείς που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ και η νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη. Προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και το Αστυνομικό Διευθυντή αλλά δεν εμφανίστηκαν στις κλήσεις.

Με απόφαση οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταδικάζουν την αστυνομική επίθεση και απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου σχεδίασης προϊόντων.

Η απόφαση:

«Η καταστολή δε θα περάσει! Του λαού η πάλη θα τη σπάσει! Καταδικάζουμε την απαράδεκτη σύλληψη φοιτητών, συνδικαλιστών ανάμεσα σε αυτούς ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου σχεδίασης προϊόντων και αλλού μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της Κοζάνης. Καταδικάζουμε την την αναίτια και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους κατοίκους,τους φορείς, τους φοιτητές στη κινητοποίηση κατοίκων του χωριού και μαζικών φορέων της πόλης της Κοζάνης ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη περιοχή. Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση τους. Η καταστολή δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει.»

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζήτησε και ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, πρόεδρος Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα αιολικά Σιάτιστας.

Με ανακοίνωση η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης.

902.gr