Σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έκαναν σήμα σε όχημα στην περιοχή Ελεούσα Ιωαννίνων για να σταματήσει, ο οδηγός δεν υπάκουσε και ακολούθησε καταδίωξη.

Στη σύλληψη ενός επικίνδυνου κακοποιού από την Αλβανία για τον οποίο εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων στην Ιντερπόλ και οποίος θεωρείται από τους πλέον καταζητούμενους στη χώρα του προέβη η ελληνική αστυνομία στα Ιωάννινα μετά από περιπετειώδη καταδίωξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το βραδύ της Δευτέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έκαναν σήμα σε όχημα στην περιοχή Ελεούσα Ιωαννίνων για να σταματήσει, ο οδηγός δεν υπάκουσε και ακολούθησε καταδίωξη.

Το όχημα στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει τι σύλληψη χτύπησε τρία οχήματα και στην οδό Βορείου Ηπείρου και εγκλωβίστηκε σε φανάρι. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού και άλλων δύο ατόμων, όταν το BMW X5 χτύπησε σε κράσπεδο και έσκασε το ελαστικό με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος.

Ποιος είναι ο Αλβανός κακοποιός που συνελήφθη

Από την έρευνα των αστυνομικών ΑΔ Ιωαννίνων προέκυψε ότι πρόκειται για τον 31χρόνο Αλβανό κακοποιό Laert Haxhiu, που καταζητείται η αλβανική αστυνομία ως μέλος εγκληματικής ομάδας και κατηγορήθηκε για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών στην Αλβανία.

Θεωρείται ως ένας από τους ποιο επικίνδυνους κακοποιούς, καθώς είναι ύποπτος για τη δολοφονία μέλους της ομάδας του Αldo Βares, Gerti Lala. Ο οδηγός του οχήματος που ήρθε από την Αθήνα να παραλάβει τον επικίνδυνο κακοποιό και ακόμη ένα άτομο από αφύλακτη διάβαση στα σύνορα, είχε και αυτός απασχολήσει της αστυνομικές αρχές το 2021, όταν είχε τραυματιστεί από πυρά που είχαν ως στόχο τον ιδιοκτήτη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θηβών πριν δύο χρόνια, ο οποίος ήταν και πρώτος του ξάδερφος που δολοφονήθηκε.

in.gr