Τι να ζητήσουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει έρθει ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, για την προγραμματισμένη ομιλία του σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.
Και επομένως δεν μπορεί να γίνει περιγραφή του γεγονότος…

Μπορεί, όμως, να γίνει μια καταγραφή των αιτημάτων των πολιτών του νομού, που θα μπορούσαν δυνητικά να τεθούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν, βέβαια, οι υποψήφιοι και τα τοπικά στελέχη του κόμματος είχαν το θάρρος και την παρρησία να “υπερβούν εαυτούς” και να τοποθετηθούν “ενώπιοι, ενωπίω” για τα προγραμματικά προβλήματα του τόπου. Και όχι γι΄ αυτά που τους υπαγορεύει η οικονομική ελίτ της γούνας.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι γιατί επιτέλεσαν το καθήκον τους προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες, σύμφωνα με την συνείδησή τους. Και πρωτίστως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ευτύχησε να έχει εδώ στην εσχατιά της πατρίδας μας, χρήσιμους συνεργάτες και όχι αρεστούς υπηρέτες, που είναι μόνο για σέλφι φωτογραφίες και γελοία φληναφήματα!

Επί της ουσίας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ζητήσουμε από τον αρχηγό της Ν.Δ. (εφόσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός) είναι να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη που έκανε μέχρι τώρα για την Καστοριά. Και κυρίως να μην “επενδύει” πολιτικά μονόπλευρα στους γουναράδες, οι οποίοι, με την σειρά τους, επενδύουν οπουδήποτε αλλού εκτός Καστοριάς, αφήνοντας περίπου 3.500 ανέργους, να αναζητούν την τύχη τους στα νησιά, ως εποχιακοί μετανάστες!

Είναι, άλλωστε, πασιφανές ότι η Καστοριά για να ορθοποδήσει και να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον,θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα συνολικής ανασυγκρότησης της περιοχής, με ειδικά οικονομικά κίνητρα, που θα δίνει απαντήσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις της τοπικής οικονομίας.

Ούτε βέβαια, να επαναλαμβάνουμε στον πρωθυπουργό τα γνωστά “αναμασήματα” περί φραγμάτων και σήραγγας, διότι αυτά δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ και φυσικά δεν πείθουν κανένα.

Θα μπορούσαμε να πείσουμε τον Κ. Μητσοτάκη, ότι είναι άδικο να επιβαρυνόμαστε με τον ειδιό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, όταν εδώ έχουμε οκτώ μήνες χειμώνα. Αν δεν το… “σαμποτάριζε” ο ίδιος ο καιρός, που μέχρι σήμερα έβρεχε καταρρακτωδώς και τώρα το “γύρισε” ξαφνικά σε καλοκαίρι…

Εκείνα όμως που δεν μπορούν να διαψευσθούν, είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, που δείχνουν μια σταθερή μείωση του πληθυσμού, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα και την απώλεια της μίας έδρας.

Η οποία μπορεί να μην “μετρήσει” για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το βράδυ των εκλογών, μετράει όμως για το σύνολο των κατοίκων του νομού, που θα έχει μια φωνή λιγότερη μεθαύριο στο Κοινοβούλιο.

Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, η Καστοριά μετράει απώλειες σε όλους τους τομείς και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί κάποια στιγμή ν΄ αλλάξει κάτι. Αφού δεν υπάρχει πολιτική βούληση να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος.

Γιατί υπάρχουν και κάποια “λάθη” που δεν διορθώνονται. Όπως η επιλογή των υποψηφίων από την… ανακύκλωση, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Ελπίζουμε ότι με την σημερινή ομιλία του ο πρωθυπουργός, θα διαψεύσει τις ανησυχίες των πολιτών και η επίσκεψή του στην Καστοριά, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, μόνο θετικά για τον τόπο θα έχει να προσθέσει.

kastorianiestia.gr