Ένταξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Διεθνές Πρόγραμμα Πολιτιστικού Τουρισμού

Ως αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και διαδοχικών τηλεδιασκέψεων με τα εμπλεκόμενα μέρη, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς – Π.Δ.Μ., υπέγραψε

 

συμφωνία συμμετοχής, ως Συνδεδεμένος Εταίρος (Associated Partner) σε Διεθνές Πρόγραμμα Πολιτιστικού Τουρισμού, με την ονομασία Πολιτιστική Διαδρομή «The Lovely Places».

Η πολιτιστική διαδρομή “The Lovely Places” είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο και αποτελεί συνέχεια επιτυχημένου προγράμματος πολιτιστικής διαδρομής που έχει ήδη εφαρμοστεί στην περιοχή του Σαν Μαρίνο και της Ιταλίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά περιοχές που έχουν ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία και διαθέτουν μοναδική φυσική ομορφιά, ενώ παράλληλα έχουν έντονο το στοιχείο της ιστορικότητας, υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς,  αποτελώντας έτσι έναν ελκυστικό προορισμό που θα μπορούσε δυνητικά να αναπτυχθεί μέσα από την προώθησή του στο πρόγραμμα «The Lovely Places», σε “Χρυσή Εμπειρία – Gold Experience”, όπως χαρακτηριστικά ονομάζουν οι εκπρόσωποι του Σαν Μαρίνο τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Το πρόγραμμα  «The Lovely Places», υλοποιείται για το έτος 2023 στο Σαν Μαρίνο, την Ιταλία και την Ελλάδα με δράσεις προώθησης του πολιτιστικού τουριστικού προϊόντος στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., συγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission / EC).

Η Ελλάδα συμμετέχει με τις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς και της Φλώρινας σε συνεργασία τόσο με τους Δήμους και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων κάθε  Περιφέρειας, όσο και με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού και τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «The Lovely Places»  μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ  και ειδικά για την Καστοριά κάνοντας κλικ εδώ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία/Π.Ε. Καστοριάς προβάλλει και αναδεικνύει με κάθε τρόπο   τις ομορφιές του τόπου μας,  το πολιτιστικό και θρησκευτικό απόθεμά της, το ορεινό – υδάτινο στοιχείο της και την δημιουργικότητα των ανθρώπων της, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

 

lOVELY PLACES lOVELY PLACES lOVELY PLACES lOVELY PLACES   lOVELY PLACES