«Προσωπικός Βοηθός»: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 23:59 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από άτομα με αναπηρία για την συμμετοχή τους στην β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία». Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα προβλέπονται στην σχετική Πρόσκληση.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι θέλουν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι το πέρας του πιλοτικού Προγράμματος. Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται ψηφιακά στην διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr, όπου και παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα με αναπηρία, μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, αξιολογούνται στην κατοικία τους από ειδική διεπιστημονική επιτροπή, που απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτή και ψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός και στη συνέχεια εκείνοι θα λαμβάνουν την απόφαση της επιτροπής, με την οποία τους απονέμονται έως 1.663€ μηνιαίως για να τα αξιοποιήσουν για Προσωπική Βοήθεια. Μέσα από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών, θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν έναν ή περισσότερους Προσωπικούς Βοηθούς ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

[pdf-embedder url=”https://www.kastorianiestia.gr/wp-content/uploads/2023/06/ΡΓΚ446ΜΤΛΚ-ΚΧΦ.pdf”]