Πρώτη θέση το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς στο Μαθητικό Διαγωνισμό PIERRE DE COUBERTIN :ΘΕΛΩ ΕΛΠΙΖΩ ΜΠΟΡΩ

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε πολλά σχολεία της επικράτειας και στην κατηγορία πρωτότυπου παιχνιδιού κατέκτησε το σχολείο μας.

Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου με την δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού με τίτλο: “Running in on modern Pentathlon” κατάφερε να εντυπωσιάσει και να φέρει άλλη μια μεγάλη διάκριση στην πόλη μας.

Ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός που οργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, είχε τίτλο: “ΘΕΛΩ-ΕΛΠΙΖΩ-ΜΠΟΡΩ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ” . Ο βασικός στόχος ήταν οι μαθητές /τριες  να προβληματιστούν και να εργαστούν δημιουργικά εμπνεόμενοι από τις αξίες του Ολυμπιακού κινήματος και παίρνοντας αφορμή από τις ιδέες που πρεσβεύει ο PIERRE DE COUBERTIN όπως:
● Θεμελιώδης αρχές του Ολυμπισμού
● Συνδυασμός του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την παιδεία
● Σεβασμός στις πανανθρώπινες θεμελιώδης ηθικές αρχές
● Αθλητισμός -παιδεία- τέχνες- γράμματα
● Αρχαίο και Μοντέρνο Πένταθλο
● Αξίες του Pierre de Coubertin

Οι μαθητές του Γυμνασίου με την βοήθεια των γυμναστών του σχολείου μας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις αθλητικού περιεχομένου όπου ο καλύτερος κερδίζει. Τα παιδιά έψαξαν τις ερωτήσεις του επιτραπέζιου παιχνιδιού, στο διαδίκτυο αλλά και στα βιβλία φυσικής αγωγής, δίνοντας έμφαση στις ερωτήσεις που προάγουν τα ολυμπιακά ιδεώδη που πρέσβευε ο πατέρας των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων Pierre de Coubertin.
Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του, τα παιδιά διασκέδασαν αλλά και γνώρισαν καλύτερα τα αθλήματα του μοντέρνου πεντάθλου και εμνεύστηκαν από τις αξίες και τα οφέλη που αναπτύσσονται μέσω της συμμετοχής τους στα αθλήματα όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός, η φιλία, η συνεργασία, η ειρήνη αλλά και η σωματική και ψυχική υγεία.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που εμπνεύστηκαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν το επιτραπέζιο παιχνίδι  αλλά και στους μαθητές και μαθήτριές μας που συμμετέχουν σε Πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες με πολλές διακρίσεις. Η προσωπογραφία του Pierre de Coubertin που κοσμεί το εξώφυλλο της συμμετοχής μας ζωγράφισε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Κουρκοπούλου Άννα.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά του σχολείου που υποστήριξαν την δημιουργία καθώς και τους συναδέλφους μας που εργάστηκαν στα παρασκήνια για την ετοιμασία όλων των λεπτομερειών που τελειοποίησε και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την συμμετόχη μας .

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, στην αίθουσα Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΖΙΛΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ