Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού

Σύμφωνα με δελτιο τύπου του Δήμου Άργους Ορεστικού:

Μετά από αίτημα του Δήμου Άργους Ορεστικού προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και με την ουσιαστική συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη  Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνου, ο Δήμος κηρύχθηκε σήμερα το πρωί σε κατάσταση έκτασης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε: «την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 16-06-2023».

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μάνο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου.

Το Δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από σήμερα ο Δήμος Καστοριάς με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά από το σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στις 17 Ιουνίου, κατόπιν συνεννόησης του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνο.

Το αίτημα προέκυψε εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ η ανταπόκριση τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όσο και της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η προαναφερθείσα απόφαση, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, για τις άμεσες ενέργειές τους, καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη, Θωμά Μάνο, που από την πρώτη στιγμή έδειξε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του.

Ευχαριστεί, επίσης όλους τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων για την πολύ καλή συνεργασία τους σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

 

[pdf-embedder url=”https://www.kastorianiestia.gr/wp-content/uploads/2023/06/ΑΠΟΦΑΣΗ-ΓΕΝΙΚΟΥ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.pdf” title=”ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”]