Σύσκεψη για τις ζημίες των καλλιεργειών από τις βροχοπτώσεις συγκάλεσε ο Δήμαρχος Καστοριάς

Συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών Φορέων και Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο σύνολο των καλλιεργειών του Δήμου Καστοριάς, που εξαιτίας των έντονων και διαρκών βροχοπτώσεων παρουσιάζουν ζημίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στο 100%.

Στόχος της συνάντησης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που ανέκυψαν τόσο στα μήλα, που επλήγησαν και εξαιτίας του παγετού του Απριλίου, όσο και στα σιτηρά, τα κηπευτικά και τα ψυχανθή, καθώς και τις υπόλοιπες καλλιέργειες, ώστε στη συνέχεια να τεθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και να κατατεθούν στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για το συγκεκριμένο θέμα.

«Οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες της περιοχής μας είναι τεράστιες και οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, που όχι μόνο δεν θα έχει φέτος παραγωγή, αλλά επωμίστηκε και μεγάλο κόστος για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο. Δεσμεύομαι προσωπικά να απαιτήσω τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες μας προκειμένου να παραμείνει ζωντανός αυτός ο μεγάλος και σημαντικότατος για την τοπική οικονομία κλάδος», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, δεσμευόμενος να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν και στους αγροτικούς δρόμους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωκράτης Πέλκας, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καστοριάς.