Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ο ιερέας που κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Κατηγορήθηκε επίσης ότι προέτρεψε τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο για την Covid

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης που κατηγορήθηκε ότι προέτρεπε τους πιστούς να μην εμβολιαστούν και να μη φορούν μάσκες προστασίας και ότι άνοιξε τον ιερό ναό την Μεγάλη Παρασκευή πάρα την σχετική απαγόρευση.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή μετά από δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας της Θεσσαλονίκης στο οποίο αναφέρονταν χαρακτηριστικά ότι «το χωριό έχει χωριστεί στα δύο» από την στάση του ιερέα για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ενώ τον χαρακτήριζε “αντιεμβολιαστη”. Μετά το δημοσίευμα και τον “σάλο” που προκλήθηκε, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Ο εφημέριος του Ναού έκατσε στο εδώλιο για τις κατηγορίες της διέγερσης σε ανυπακοή και της παραβίασης προστατευτικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στην απολογία του, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσει στον Ναό τη γαλήνη και την ηρεμία αλλά πρωτίστως για να προστατεύσει την υγεία των πιστών.

«Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα ο ναός ήταν κλειστός. Την Μεγάλη Παρασκευή άνοιξα κανονικά τον ναό, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Μητρόπολης, για μια ώρα. Οι περαστικοί μπήκαν μέσα, γύρω στα 30 άτομα για να προσκυνήσουν. Μόλις ήρθε η νέα εγκύκλιος και ενημερώθηκα, κλείσαμε άμεσα. Για τους εμβολιασμούς ακόμα και να μιλούσα στους πιστούς θα τους έλεγα ότι είναι ιατρικό θέμα και όχι πνευματικό. Την εγκύκλιο της ιεράς μητρόπολης την είχαμε αναγνώσει μέσα στο ναό που παρότρυνε τους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο. Ενημέρωνα όλους για τα μέτρα», ανέφερε.

protothema.gr