Απάντηση λίβελος του Γρηγόρη Γρηγοριάδη προς τον Γιάννη Κορεντσίδη

Πήραμε και δημοσιεύουμε μία απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Γρηγόρη Γρηγοριάδη προς τον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, που αν και ξεφεύγει κατά πολύ από τα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, την δημοσιεύουμε αυτούσια για να βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους.

Απάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη στην από 26/07/2023 δήλωση του δημάρχου Καστοριάς περί καιροσκόπων

 

Ας επανασυστηθούμε δήμαρχε, επί του προσωπικού

 

Στις 26/07/2023 με δήλωσή του ο δήμαρχος Καστοριάς στο “δημοσιογραφικό όργανο”  της δημοτικής αρχής επιτίθεται στο πρόσωπό μου χαρακτηρίζοντας με – εμμέσως πλην σαφώς – καιροσκόπο.

Με τίτλο: «Ψύχραιμες απαντήσεις του δημάρχου ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σε άσχετους, συκοφάντες, και ανενημέρωτους καιροσκόπους» ο έμμισθος (με χρήματα του φορολογούμενου Καστοριανού πολίτη) υπεύθυνος του Γραφείου Προπαγάνδας του δημάρχου Καστοριάς, στην εισαγωγή και παρουσίαση της δήλωσης του δημάρχου χρησιμοποιεί τις λέξεις: ασχετοσύνη, ανοησίες, αργόσχολος κ.ά.

Επειδή ο πολιτικός πολιτισμός και γενικά η αξιοπρέπεια είναι έννοιες ξένες για τον δήμαρχο και τους άμεσους συνεργάτες του, είναι ανάγκη να “επανασυστηθούμε”.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πεντάβρυσο, είμαι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Τιμήθηκα με δώδεκα μετάλλια μεταξύ των οποίων και ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα.

Λαμβάνω σύνταξη Αντιστρατήγου την οποία θα επιλέξω να λαμβάνω και μετά τις εκλογές αντί της αντιμισθίας του δημάρχου. Επί τρία περίπου χρόνια διετέλεσα Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου μεταξύ των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς μου και των δήμων της Περιφέρειας που επιδείκνυαν ενδιαφέρον και αγωνιζόντουσαν να βελτιώσουν το παρόν και το μέλλον του τόπου τους, υπήρξε αγαστή συνεργασία, ο δήμος Καστοριάς, δυστυχώς δεν ήταν μεταξύ αυτών, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Να σημειώσω ότι στη θέση αυτή δεν ελάμβανα σύνταξη και αντιμισθία συγχρόνως, όπως αρέσκονται να λένε κάποιοι.

Επειδή είναι ανάγκη οι συνδημότισσες και συνδημότες μας να γνωρίζουν, πραγματικά, ποιοι είμαστε και επειδή η προσπάθεια κατασυκοφάντησης και προσβολής της προσωπικότητάς μου πρέπει να σταματήσει, θα θέσω ορισμένες ερωτήσεις στον δήμαρχο.

Κύριε Κορεντσίδη, πριν την εκλογή σας είχατε πραγματική επαγγελματική δραστηριότητα;

Διευκρινίζω αυτό που γνωρίζουν όλοι, ότι δεν είναι επάγγελμα η κατοχή θέσης σε φορέα όπου προβλέπεται χρηματική αποζημίωση.

Και μια και ο δήμαρχος με κατηγορεί ως καιροσκόπο, έχω την υποχρέωση να του γνωστοποιήσω ότι ο καιροσκόπος ή οπορτουνιστής, είναι ο άνθρωπος που χωρίς να δεσμεύεται από αρχές καιροφυλαχτεί και αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία του προσφέρεται και έτσι συχνά αλλάζει στρατόπεδο, φίλους και συμμάχους. Επίσης, και ο μεγάλος συνθέτης και σπουδαίος άνθρωπος του πνεύματος Μάνος Χατζιδάκις, έχει αναφερθεί στους καιροφυλακτούντες μέτριους ως ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας.

Ας φανταστούμε έναν άνθρωπο χωρίς επαγγελματική υπόσταση, που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του, καιροφυλακτούσε για έμμισθες θέσεις φορέων, να γίνεται δήμαρχος. Το βέβαιο είναι να μην κάνει τίποτα απολύτως για το κοινό καλό και λίγους μήνες πριν τις εκλογές θα επιστρατεύσει κάθε αθέμιτο μέσο για να συνεχίσει να απολαμβάνει τα προνόμια της καρέκλας.

Άλλη μία ερώτηση, αφού πρώτα αναφερθώ στον εαυτό μου και στους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους.

Πριν και μετά τις εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα είμαι απόστρατος αντιστράτηγος.

Ο κ. Τσούκας, πριν και μετά τις εκλογές, γνωστός γουνοποιός συνεχιστής μεγάλης οικογενειακής παράδοσης.

Ο κ. Ταμήλιας, διευθυντής του ΕΠΑΛ με τεράστιες επιτυχίες του λυκείου του.

Ο κ. Πολυγιάννης, επιτυχημένος λογιστής στην πόλη της Καστοριάς.

Ο κ. Τίγκας, άνθρωπος που επιτελεί το σημαντικότατο λειτούργημα του δασκάλου.

Εσείς κ. Κορεντσίδη μετά τις εκλογές και αφού καταψηφιστείτε, διότι όπως έχει πει ο Λίνκολν: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό» τι θα κάνετε και με τι θα ασχοληθείτε επαγγελματικά;

Υπάρχει και το πρόβλημα ότι οι επαγγελματικά ενεργοί σύμβουλοί σας – που θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν – σας έχουν εγκαταλείψει. Επίσης, δεν χηρεύουν θέσεις σε φορείς της Καστοριάς.

Την περίπτωση να φύγετε από την πόλη, που πολλοί συνδημότες θεωρούν πιθανό, σας συνιστώ να μην το κάνετε, διότι οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που θα ελέγξουν τα οικονομικά πεπραγμένα του δήμου Καστοριάς (όπου επιλέξατε την πρωτοτυπία να διατελείτε και αντιδήμαρχος οικονομικών) θα έχουν πολλές ερωτήσεις να σας κάνουν και θα απαιτείται η συνεχής παρουσία σας στην Καστοριά.

Και μία τελευταία ερώτηση για τον άμεσο και πιστό σας συνεργάτη. Όταν απολέσει τη θέση του υπεύθυνου για το Γραφείο Προπαγάνδας της δημοτικής αρχής, θα παριστάνει τον αντικειμενικό δημοσιογράφο;

Δεν υπάρχουν ανόητοι υποψήφιοι, ούτε ανόητοι ψηφοφόροι. Ανόητοι είναι όσοι νομίζουν ότι η συκοφάντηση των αντιπάλων, η απόκρυψη της αλήθειας και η προπαγάνδα αρκούν για να κερδηθούν οι εκλογές.

Υ.Γ. Ολοκλήρωσα και την εκπαίδευση Καταδρομών

 

Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ