Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική  και ευχάριστη συνάντηση, είχε στο γραφείο του το πρωί της Δευτέρας 14 Αυγούστου ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, καθώς τον επισκέφτηκαν μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο μαζί με μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς.

Τα μέλη του Συλλόγου «Ομόνοια» ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τα θέματα της ομογένειας, αλλά και για όλες τις δράσεις που υλοποιούν για τη διατήρηση των δεσμών με τη γενέτειρά τους και τη μετάδοση της Καστοριανής τους ταυτότητας από το 1910, οπότε ιδρύθηκε ο Σύλλογος, μετρώντας 113 χρόνια προσφοράς!

Από την πλευρά του, ο κ. Κορεντσίδης, τους ευχαρίστησε θερμά για όλες τις ενέργειές τους που κρατούν ζωντανές τις ρίζες καταγωγής τους, αλλά και το αδιάκοπο ενδιαφέρον τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Εν συνεχεία, τους ενημέρωσε για θέματα τα οποία αφορούν τον Δήμο Καστοριάς, για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στην περιοχή και  για όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παρουσίασε τον προγραμματισμό της επόμενης πενταετίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία και το μέλλον της Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Δήμος Σιώκης, παρέδωσε στον Δήμαρχο ένα αντίτυπο του περιοδικού «Καστοριανά Νέα», μέσα από το οποίο οι ομογενείς μας έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τα δρώμενα της Καστοριάς, αλλά και το πλούσιο έργο του Συλλόγου.