Κλειστή η εθνική οδός από τα διόδια Μαλγάρων – Πώς γίνεται η κυκλοφορία

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό, λόγω της κακοκαιρίας – Οι ανακοινώσεις από την αστυνομία

Διακοπές κυκλοφορίας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της κακοκαιρίας και της υπερχείλισης του Πηνειού στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ υπάρχουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη ΠΑΘΕ στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα διόδια Μαλγάρων μέχρι τα όρια Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Για όσους ταξιδεύουν προς την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδιού. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από ώρα 00:30 σήμερα Σάββατο (09-09-2023) και μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων (Χ.Θ. 484+00), μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας (Χ.Θ. 471+481).

Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση θα γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ., κ.λπ.) και τα οχήματα οδικής βοήθειας.

Επίσης, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Επίσης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο 261 έως και 280 χιλιόμετρο στα όρια του νομού Μαγνησίας και νομού Φθιώτιδας.

Ακόμα στο χιλιόμετρο από 321 έως το 580 εξαιρουμένων αυτών που πηγαίνουν προς την πόλη της Λάρισας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

typosthes.gr