Νεστόριο: Ισχυρό μήνυμα νίκης έστειλε ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος με τον απολογισμό του έργου του στο Δήμο Νεστορίου

Την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την δημοτική του ομάδα, ζήτησε από τους συνδημότες του  ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του απολογισμού και της παρουσίασης του συνδυασμού του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «’Αφκος».

Ο κ. Γκοσλιόπουλος από την αρχή της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι το μόνο που επιθυμεί με την κάθοδό του στις εκλογές,  είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των πολύ σημαντικών έργων για τον Δήμο που έχουν δρομολογηθεί και η ένταξη νέων έργων που έχουν προγραμματιστεί.

Αλλά το κυριότερο είναι να αποτραπεί, από άστοχους χειρισμούς κάποιων άλλων, μια πιθανή υποβάθμιση του Δήμου  σε… «συμπλήρωμα» ή «παράρτημα» κάποιου άλλου Δήμου της περιοχής, με τις γνωστές συνέπειες τόσο στην λειτουργία του όσο και στις προτεραιότητες των έργων που θα κατασκευαστούν.

Διότι, όπως διευκρίνισε ο κ. Γκοσλιόπουλος, «Αν δεν ολοκληρωθεί το ενεργειακό πρόγραμμα και αν δεν αυξηθούν τα έσοδα από διάφορες πηγές, τότε κινδυνεύουν να χάσουν οι δημότες την εμπιστοσύνη τους προς τον Δήμο και τους δημοτικούς άρχοντες και η κατάσταση να εκφυλλιστεί…»!

Στη συνέχεια απάντησε στην κακόπιστη κριτική των πολιτικών του αντιπάλων που εστιάζουν στα πρόσωπα και όχι στις πολιτικές που εφαρμόζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μοναδικό ζήτημα που τίθεται είναι η αλλαγή του φυσικού προσώπου στο δημαρχιακό αξίωμα, δηλ. να φύγει ο παλιός και να έρθει ένας καινούργιος, χωρίς να εξετάζονται τα προσόντα που διαθέτει ο καθένας.»

Και κατέληξε με το ερώτημα: «Από πότε όταν φεύγει ένας παλιός και έμπειρος δήμαρχος και έρχεται ένας νέος και άπειρος, λύνονται όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας; Ποιο  δόγμα και ποια θεωρία το αναφέρει αυτό;

Η επιλογή του δημάρχου κρίνεται από την προσωπικότητα του ατόμου και το ανάλογο υπόβαθρο που διαθέτει δηλ. το ανάλογο πολιτικό, αυτοδιοικητικό, μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο, μέσα στο οποίο κινείται».

Η εκδήλωση περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες:

-Η πρώτη αφορούσε το απολογιστικό μέρος, για ό,τι  έγινε στην τρέχουσα θητεία της δημοτικής αρχής του Χρήστου Γκοσλιόπουλου.

-Η δεύτερη τον προγραμματισμό για την επόμενη πενταετία.

-Και η τρίτη την παρουσίαση του συνδυασμού.

Πριν απ’ όλα όμως ο δήμαρχος έδωσε απαντήσεις  σε τέσσερα ουσιώδη ερωτήματα, που έθεσε ο ίδιος και αφορούν την φυσιογνωμία του Δήμου Νεστορίου.

Αυτά ήταν:

-Ποιος είναι ο Δήμος μας, ποια η φυσιογνωμία του, ποια τα προβλήματά του και ποιο το πλαίσιο της τετραετίας στο οποίο κινηθήκαμε;

-Ποια είναι τα πεπραγμένα μας; Κάναμε κάτι από αυτά που υποσχεθήκαμε το 2019 ή σπαταλήσαμε άδικα το χρόνο μας;

-Ποια η προγραμματική μας πρόταση για την επόμενη πενταετία; Είναι μια πρόταση ρεαλιστική, μια πρόταση που απαντάει στα τρέχοντα προβλήματα και όχι στον αέρα; Και προπαντός  είναι συμβατή με τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών;

-Και  ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών; Και ποιος δήμαρχος και ποια δημοτική ομάδα θα μπορούσε να ανταποκριθεί με την καλλίτερη δυνατή επάρκεια στο διακύβευμα αυτό;

Αν κρίνουμε από το χειροκρότημα, η απάντηση των δημοτών μάλλον δόθηκε από τώρα…