«Πηδούσαν πιο ψηλά από τις κατσίκες» τα πρόβατα που έφαγαν 200 κιλά κάνναβη

Αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι πρόβατα στο Βόλο «μπούκαραν» σε καλλιέργεια με φαρμακευτική κάνναβη και έφαγαν 200 κιλά, σήμερα ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου μίλησε για τις… αντιδράσεις των προβάτων.

Ο βοσκός του κοπαδιού των προβάτων, παραξενεύτηκε με τη συμπεριφορά που είχαν τα πρόβατα του αφού τα έβγαλε για βοσκή.

Τα πρόβατα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους έτρωγαν… πρασινάδα γιατί το σανό τους καταστράφηκε και μάλιστα τόνισε πως τους αρέσει πολύ η κάνναβη και η πρασινάδα.

Λίγη ώρα μετά, ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου διαπίστωσε ότι η παραγωγή του, που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την πρόσφατη κακοκαιρία, αποτελειώθηκε από τα ζώα που βρήκαν φαγητό για να τραφούν.

Ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, Γιάννης Μπουρούνης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για το περιστατικό.

«Γελούσαμε όλοι. Μετά τις πλημμύρες εμφανίστηκαν 2 κοπάδια με πρόβατα και κατσίκες. Ξεκίνησαν και έτρωγαν κάνναβη. Ήταν σίγουρα πάνω από 200 αιγοπρόβατα, και κατανάλωσαν κάνω από 300 κιλά.

Τα ζώα με την κάνναβη επειδή τους κάνει καλό, είναι σαν να τρώνε αστακό ή χαβιάρι, ήταν σε ωραία κατάσταση, περνούσαν πολύ ωραία. Τα πρόβατα πηδούσαν πιο πάνω από τις κατσίκες.

Φαντάζομαι πως είναι στις στάνες τους τώρα τα ζώα. Τους άρεσε τόσο το φαγητό που έτρωγαν και έπαιζαν. Ήταν πολύ χαρούμενα. Αυτό κράτησε 2 ώρες, δεν μπορούσαμε να τα βγάλουμε έξω. Αρέσει πολύ στα ζώα η κάνναβη».

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ