Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
Αρχική Επικαιρότητα 28η Οκτωβρίου: Οι πληρότητες στη Βόρεια Ελλάδα χτυπούν κόκκινο – 94% στην...

28η Οκτωβρίου: Οι πληρότητες στη Βόρεια Ελλάδα χτυπούν κόκκινο – 94% στην Καστοριά

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τις προ-κρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και ξενοδοχεία – Ποιοι οδικοί προορισμοί θα γεμίσουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αν και τη φετινή χρονιά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι «κουτσουρεμένο» – πέφτει ημέρα Σάββατο – εντούτοις οι Θεσσαλονικείς είναι πιο …τυχεροί, καθώς για αυτούς υπάρχει η αυριανή αργία του Αγίου Δημητρίου, γεγονός που τους δίνει την ευκαιρία να αποδράσουν με μεγαλύτερη άνεση, κάτι που αποτυπώνεται και στις προκρατήσεις σε ξενοδοχεία και Airbnb.

Περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καταγράφουν πληρότητες που αγγίζουν το 100% με αποτέλεσμα σε πλατφόρμες αναζήτησης καταλυμάτων, να προτείνονται εναλλακτικές ημερομηνίες, ή καταλύματα σε αποστάσεις αρκετών χιλιομέτρων από την αρχική επιλογή των ενδιαφερόμενων εκδρομέων.

Τα χαμόγελα όπως είναι φυσικό, σε κάποιες περιοχές για τους ανθρώπους του τουρισμού περισσεύουν, καθώς αναμένεται να γεμίσουν τις επόμενες ημέρες από κόσμο, εικόνα που ευελπιστούν να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Στη Φλώρινα καταγράφεται πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα όσοι άφησαν για τελευταία στιγμή την κράτηση δωματίου να πρέπει να στραφούν σε προορισμούς με εγγύτητα στην πόλη που ξεπερνά τα 15 χλμ. Στα Airbnb η εικόνα μοιάζει καλύτερη καθώς η πληρότητα είναι στο 89% με τις τιμές ανά διανυκτέρευση να κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ, για μια οικογένεια ή μια τετραμελή παρέα.

Στην Καστοριά οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι στο 94%, με τις τιμές του δίκλινου στα λιγοστά ξενοδοχεία που έχουν διαθεσιμότητα να κυμαίνεται από 110 έως 160 ευρώ. Στο 85% είναι η πληρότητα στα Airbnb. Η βραδιά για τέσσερα άτομα κυμαίνεται από 85 έως 160 ευρώ.

Το 88% αγγίζει η πληρότητα στην Έδεσσα στα Airbnb με τις τιμές ανά διανυκτέρευση να κυμαίνονται σε ένα εύρος από 60 έως 150 ευρώ ανάλογα με το κατάλυμα. Στα ξενοδοχεία η πληρότητα είναι στο 98%.

Στα Γρεβενά η πληρότητα στα καταλύματα της πόλης είναι στο 70% με τις τιμές αν πρόκειται για δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο να κυμαίνονται από 60 εως 70 ευρώ ενώ στα Airbnb για τέσσερα άτομα η τιμή ξεκινά από 80 και φτάνει στα 130 ευρώ.

Το 98% αγγίζει η πληρότητα στην Ξάνθη, το 91% στις Σέρρες, στην Κοζάνη το 77%, στο 72% στη Δράμα.

Στο Μέτσοβο, ένα διαχρονικό χειμερινό προορισμό, οι προ-κρατήσεις στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 74%, ενώ στα Airbnb το 65%. Οι ζητούμενες τιμές ανά διανυκτέρευση σε διαμέρισμα ή κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα κυμαίνονται από 85 ευρώ έως 95 ευρώ. Στα ξενοδοχεία η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται από 100 έως 140 ευρώ.

Πηγή: voria.gr