Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Ισχυρό προβάδισμα Αμανατίδη και Κορεντσίδη – Ποιος προηγείται στην Κοζάνη

Ισχυρό προβάδισμα Αμανατίδη στην Περιφέρεια και Κορεντσίδη στο δήμο Καστοριάς, και «μάχη» για το β΄ γύρο στο δήμο Κοζάνης καταγράφουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr (διεξήχθη από 23 έως 25/9 σε δείγμα 1228 ατόμων  -981 με την online έρευνα και 247 με την τηλεφωνική) στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα:

-Στην Περιφέρεια ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Αμανατίδης προηγείται 9,5 ποσοστιαίες μονάδες του «γαλάζιου» νυν περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη (34,6 έναντι 25,1%), και, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται να μπαίνει με «αέρα» νικητή στον β΄ γύρο. Κι αυτό γιατί ο κ. Αμανατίδης που κατεβαίνει ως «αντάρτης» μπορεί να προσδοκά τουλάχιστον από τη «δεξαμενή» του 14,2% της κοινής υποψήφιας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ, Γ. Ζεμπιλιάδου. Αυτή τη στιγμή η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 20,9% (σ.σ. περισσότεροι από 1 στους 5), με το 13,5% να είναι αναποφάσιστοι, το 5,3% ΔΞ/ΔΑ και το 2,1% να απαντά «κανέναν από τους παραπάνω».

-Στον δήμο Καστοριάς ο νυν δήμαρχος Γ. Κορεντσίδης (41,1%) φαίνεται να έχει πάρει μία σημαντική διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο Α. Τσούκα (33,5%). Εδώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι μικρότερο (14,2%) και  μεταφράζεται σε αναποφάσιστους (10,7%), «κανέναν από τους παραπάνω» (2,6%) και ΔΞ/ΔΑ (0,9%).

-Στον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, την Κοζάνη, όπως είχε αποτυπωθεί και στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του aftodioikisi.gr με τελευταία αυτή του Ιουλίου, ο «πράσινος» δήμαρχος Λ. Μαλούτας αντιμετωπίζει προβλήματα αναφορικά με την ικανοποίηση των δημοτών του για το έργο του, με αποτέλεσμα να χάνει 4,5% σε σχέση με τον α΄ γύρο του 2019 και να πέφτει στο 23,4%. Παλεύει, δε, για την είσοδο στον β΄ γύρο με δύο υποψηφίους: τον Γ. Κοκκαλιάρη (24,1%) και τον Χ. Κουζιάκη (23,2%). Και στην Κοζάνη το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι αρκετά υψηλό (22,5%), εκ των οποίων το 13,2% αναποφάσιστοι, το 6,6% δεν επιλέγει κανέναν από τους υποψήφιους, το 2% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ και το 0,7% «Λευκό/Άκυρο».

[pdf-embedder url=”https://www.kastorianiestia.gr/wp-content/uploads/2023/10/ΔΥΤΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΝΕΟ.pdf”]

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΠΗΓΗ: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ