Γρεβενά: Επαναλειτουργία Σχολής Αστυφυλάκων

Από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 θα επαναλειτουργήσει, μετά από 12 χρόνια, η Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών, οι οποία θα υποδεχθεί τους πρώτους 200 δόκιμους αστυφύλακες, οι οποίοι θα παρουσιαστούν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Η εκπαίδευση των δόκιμων αστυφυλάκων είναι τριετής και τον πρώτο μήνα θα γίνει η βασική στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ θα ορκιστούν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2023. Το πρώτο εξάμηνο κάθε ακαδημαϊκού έτους θα είναι εκπαίδευση στη Σχολή Αστυφυλάκων και το δεύτερο εξάμηνο πρακτική εξάσκηση σε Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας.

Με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της Σχολής η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, έκανε δεκτό το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης. Για το λόγο αυτό μάλιστα ο βουλευτής Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, τον υφυπουργό, Κώστα Κατσαφάδο, αλλά και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο, όπου έλαβε και τη σχετική διαβεβαίωση.

ertnews.gr