Μερομήνια: Έρχεται βαρύς χειμώνας – Πότε τα πρώτα χιόνια

ÊËÅÉÓÔÇ Ç Å.Ï. ÁÈÇÍÙÍ - ËÁÌÉÁÓ ÓÔÁ ÄÉÏÄÉÁ ÔÙÍ ÁÖÉÄÍÙÍ (EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Από τον Νοέμβριο όπως φαίνεται θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα στην Ελλάδα, ενώ ο Δεκέμβριος προβλέπεται ήπιος θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024.

Ωστόσο, τα βαρομετρικά χαμηλά θα είναι διαδοχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου. Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη δεν προβλέπεται καμία ψυχρή εισβολή, κάτι που θα διατηρηθεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει καθώς οι ψυχρές εισβολές διαρκείας θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα Μερομήνια βλέπουν χιόνια μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσει μετέπειτα μια νέα ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις μέχρι και στην Αττική.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα. Μετά τις 5 Φεβρουαρίου οι νοτιάδες θα φέρουν βροχές σε όλη τη χώρα. Μετά τις 10 του μήνα μέχρι και τις 20 ο καιρός θα καλυτερεύσει. Αμέσως μετά όμως ένα νέο ψυχρό κύμα θα «χτυπήσει» τη χώρα μας και θα δώσει χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Αυτή η ψυχρή εισβολή θα μας ταλαιπωρήσει με κρύο ως το τέλος του μήνα.

Ο Μάρτιος 2024 θα είναι σε γενικές γραμμές ψυχρός με βοριάδες και τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Θα πέσουν χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας και βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Η κατάσταση μετά τις 10 με 15 Μαρτίου δείχνει να καλυτερεύει και ο καιρός μαλακώνει αρκετά.

Ο Απρίλιος 2024 στο πρώτο 15νθήμερο θα κυλήσει με βροχές, ενώ βελτιώνεται ο καιρός στο β’ 15νθήμερο και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ο Μάιος θα χαρακτηρίζεται από βροχές από 15 έως 20 του μήνα, ενώ μετά τις 20 θα φτάσει για τα καλά τη ζέστη.

aftodioikisi.gr