Το  μήνυμα των  εκλογών! (Του Δημήτρη Ιατρίδη)

Τα  αποτελέσματα  των εκλογών του β’ γύρου ανέδειξαν –  σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία  – περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον Γιώργο Αμανατίδη και δήμαρχο Καστοριάς τον Γιάννη Κορεντσίδη.

Και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από τους πάντες!

Αλλά κυρίως από τους επικεφαλής των άλλων  συνδυασμών, αν θέλουν να λένε ότι σέβονται τους θεσμούς και την λαϊκή ετυμηγορία και δεν υποκρύπτουν προσωπικό μένος εναντίον των νικητών, που βάζει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και την ομαλή λειτουργία των θεσμικών οργάνων.

Ούτε βέβαια, συμβάλλουν στην ομαλότητα και την κοινωνική ειρήνη,  κινήσεις… αντιπερισπασμού που αμφισβητούν το εκλογικό αποτέλεσμα με νομικά μέσα.

Νόμιμο μεν, ηθικό όχι!

Διότι φαντάζεσθε τι θα συμβεί αν οι έχθρες και οι αντιπαλότητες της προεκλογικής περιόδου, μεταφερθούν μεθαύριο στο Περιφερειακό ή στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα το μετατρέψουν σε… ρωμαϊκή  αρένα;

Κανονικά όλα αυτά θα έπρεπε να  έχουν τελειώσει το βράδυ της Κυριακής και θα έπρεπε να τα είχαμε αφήσει πίσω, για να μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά…

Πόσο αισιόδοξη για το μέλλον του Δήμου Καστοριάς, θα ήταν αλήθεια  η εικόνα αν οι Γρηγοριάδης και Τσούκας προσέρχονταν  στο εκλογικό κέντρο του Κορεντσίδη, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων,  και εκεί, μπροστά στο πλήθος, δεσμεύονταν ότι θα εργαστούν από κοινού, με πνεύμα σύμπνοιας και συναδελφικότητας, για την ανάπτυξη του Δήμου;

Δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν έγινε και το μέλλον για την πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου με την νέα σύνθεση, κρίνεται μάλλον δυσοίωνο!

Προφανώς εδώ ισχύει αυτό που λέμε: Είναι πολύ ωραίο, για να είναι αληθινό….

Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν «αντέχουν» τον ρόλο της αντιπολίτευσης που τους ανέθεσαν με την ψήφο τους οι δημότες  και ότι γι’ αυτούς οι εκλογές ήταν  αυτοσκοπός, που θα τους έφερναν  αγκαλιά με την εξουσία.

Και με την νομή της….

Επειδή, όμως, άλλα αυτοί βούλονται και άλλα ο λαός κελεύει, είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουν στην λαϊκή εντολή και να προσαρμόσουν την δραστηριότητά τους με τα καινούργια δεδομένα.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το βαθύτερο μήνυμα των εκλογών.

Κι’ όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…. όπως έλεγε ένας παλιός αυτοδιοικητικός, με τον γνωστό δηκτικό τρόπο του!