Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχική Ελλάδα Ειδήσεις Απατεώνας αστυνομικός ξεγελούσε δανειολήπτες και έβγαλε 73.550 ευρώ

Απατεώνας αστυνομικός ξεγελούσε δανειολήπτες και έβγαλε 73.550 ευρώ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος οικονομολόγος – Πώς δρούσε ο «Κώστας Μιχελάκης»

Ο 34χρονος αστυνομικός σε συνεργασία με έναν επαγγελματία απατεώνα εξαπατούσαν δανειολήπτες τάζοντας ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους με το αζημίωτο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με αστυνομικός που συνελήφθη για απάτη ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο 34χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο ΑΤ Χαλανδρίου συστηνόταν με το όνομα «Κωνσταντίνος Μιχελάκης» ως δικηγόρος – οικονομολόγος και υποσχόταν στα θύματά του ότι θα τους εξασφάλιζε ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους και ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Η υψηλή αμοιβή και οι πελάτες εν ώρα υπηρεσίας

Για όλα αυτά λάμβανε αμοιβή με ποσοστά επί των αιτήσεων για τις οποίες είχαν καταβληθεί προκαταβολές, ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου στις €3.000.

Δικαιολογώντας την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, ενώ ζητούσε και λάμβανε μεταξύ άλλων, τους κωδικούς taxisnet των θυμάτων, χωρίς να είναι απαραίτητο για τη διαδικασία.

Τα ευρήματα από την αστυνομική έρευνα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Αμοιβή έως 30.000 ευρώ

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά -73.550- ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

tanea.gr