Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Λύθηκε το μυστήριο με τους εξαφανισμένους τόνους λαδιού από τη Χαλκιδική

Λύθηκε το μυστήριο με τους εξαφανισμένους τόνους λαδιού από τη Χαλκιδική

Η Αστυνομία κάνει λόγο για υπεξαίρεση και όχι κλοπή για την υπόθεση των 80 τόνων λαδιού από συνεταιρισμό στη Χαλκιδική

Δικογραφία για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, της απάτης και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος σχηματίστηκε για την υπόθεση της απώλειας πάνω από 80 τόνων λαδιού στον Πολύγυρο, στη Χαλκιδική,

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως η Αστυνομία κάνει λόγο για υπεξαίρεση και όχι κλοπή.

Ειδικότερα, όπως λέει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της τον Οκτώβριο του 2023 στο τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου καταγγέλθηκε κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης του εν λόγω συνεταιρισμού.

Υπεξαίρεση και όχι κλοπή τελικά των 80 τόνων στη Χαλκιδική

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο, διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω αδικήματα, με χρόνο τέλεσης που προσδιορίζεται από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για παρελθόντα έτη.

Η συνολική ποσότητα του ελαιολάδου, για το οποίο διερευνάται η αφαίρεσή του, υπερβαίνει τους 80 τόνους. Επίσης διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδου.

Τι είχε πει ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας

Κατόπιν ενεργειών του Τμήματος Ασφάλειας Πολύγυρου, η μονάδα του αγροτικού συνεταιρισμού έχει σφραγισθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τη voria.gr ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας 15 παραγωγών, «οι εντολείς μου παραγωγοί πιστεύουν ότι το λάδι πουλήθηκε σταδιακά. Θεωρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κλαπεί τόσο μεγάλη ποσότητα χωρίς να γίνει αντιληπτό τίποτα από κανέναν».

tanea.gr