Έρχεται το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι του Άι Βασίλη» -Η προαναγγελία Μητσοτάκη

Για «ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση» και «δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη και απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής», κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έκανε γνωστή την είδηση ότι έρχονται Καλάθι Χριστουγέννων και Καλάθι Άι Βασίλη.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει και εκτενείς αναφορά στην οικονομία με αφορμή “την τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα που ήρθε από τον οίκο Fitch”.

‘Όπως είχα δεσμευθεί, το 2023 κλείνει και αυτή η μεγάλη εκκρεμότητα, έχοντας πλέον λάβει επενδυτική βαθμίδα από 3 από τους 4 μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και με την Ελλάδα να έχει επιστρέψει στη διεθνή επενδυτική κανονικότητα”, σημειώνει.

Παράλληλα χαρακτηρίζει ως “σημαντικό καλό νέο το «πράσινο φως» που άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκταμίευση άλλων 3,64 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία προστίθενται στα 11,1 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη λάβει από το Ταμείο.”

Αναφέρεται επίσης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι θα έχουμε και φέτος «Καλάθι των Χριστουγέννων» με τρόφιμα και «Καλάθι του Αη Βασίλη» με παιχνίδια.

Αναφέρεται εξάλλου και στην Δικαιοσύνη, την οποία χαρακτηρίζει ως “μία από τις επείγουσες προτεραιότητες της δεύτερης θητείας μας” και τονίζει σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε διαβουλεύση ότι “εισάγουν φιλόδοξες καινοτομίες με στόχο την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποφάσεων καθώς και την καταπολέμηση της δικομανίας”.

dnews.gr