Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αρχική Ελλάδα Κοινωνία Θλιβερές εικόνες: Πυρολόβησαν και σκότωσαν μαμά αρκούδα με το μικρό της στην...

Θλιβερές εικόνες: Πυρολόβησαν και σκότωσαν μαμά αρκούδα με το μικρό της στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης

«Θλιβερό και καταδικαστέο» χαρακτήρισε το περιστατικό ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιάς Ιωαννίνων

Ματωμένες, να κείτονται στο έδαφος νεκρές βρέθηκαν δύο αρκούδες σήμερα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, οι οποίες έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Μάρτυρες στο μακάβριο θέαμα έγιναν διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τα άγρια ζώα νεκρά, με το ένα εκ των δύο να είναι μικρό αρκουδάκι, πιθανόν το μικρό της μεγάλης αρκούδας. Η θανάτωσή τους έγινε στο 106ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς.

Σκληρές εικόνες:

 Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, και τα δύο ζώα φέρουν τραύματα από τους θανάσιμους πυροβολισμούς που δέχθηκαν, ωστόσο άγνωστο παραμένει από ποιον δέχθηκαν τις σφαίρες, καθώς και για ποιο λόγο.

Ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και Δασαρχείο

Τα άτυχα ζώα εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ταξίδευε προς το Επταχώρι της Καστοριάς. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ στο σημείο που εντοπίστηκαν τα νεκρά άγρια ζώα αναμένεται να φτάσει συνεργείο του Δασαρχείου.

Το epiruspost.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Πλαγιάς, κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από ενημέρωση που έλαβε από το Αστυνομικό Τμήμα.

Θλιβερό και καταδικαστέο

«Πρόκειται για αποτρόπαια ενέργεια την οποία καταδικάζουμε όλοι. Ζούμε στα χωριά και είμαστε εξοικειωμένοι με την παρουσία των άγριων ζώων. Τα σεβόμαστε και αυτό οφείλουν να κάνουν όλοι. Τέτοια γεγονότα είναι θλιβερά και καταδικαστέα» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου και σημείωσε ότι ο πληθυσμός της άγριας πανίδας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια γεγεονός που απαιτεί προσοχή από όλους. Κυρίως όμως χρειάζεται οργανωμένη δράση σε περιόδους όπου η εξεύρεση τροφής είναι δύσκολη είτε για τις αρκούδες είτε και για τους λύκους. Αυτό οφείλουν να το δουν τόσο τα Δασαρχεία όσο και οι οικολογικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

tanea.gr