Γκρίζες Ζώνες: Με το βλέμμα του Οδυσσέα…

΄-Πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, η μειοψηφία έκρινε ισχνό τον προυπολογισμό του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου και ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυσή του!

Συνήθως τον καταψηφίζει γιατί θεωρεί ότι εξυπηρετεί περισσότερο την… προσωπική προβολή των αρμόδιων αντιδημάρχων και λιγότερο την πραγματική προβολή του τόπου.

Αυτή την φορά τον καταψήφισε γιατί δεν κλήθηκε η ίδια να καταθέσει τις δικές της προτάσεις, οι οποίες θα έπρεπε – κατά την άποψή της – να ενσωματωθούν ως αναπόσπαστο τμήμα στο συνολικό πρόγραμμα του Δήμου.

‘Όμως, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου δεν το εκπονεί ούτε η πλειοψηφία ούτε η μειοψηφία.

Αλλά το επιστημονικό προσωπικού του Δήμου που έχει την γνώση και την εμπειρία. Και οι όποιες παρατηρήσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να έχουν πολιτικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις επί του θέματος της κάθε πλευράς.

‘Όλα τ’ άλλα γίνονται για το θεαθήναι και αποσκοπούν στην… προσωπική προβολή του κάθε δημοτικού συμβούλου, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα του προγράμματος αυτού.

Ειδικά αν υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα…

-Επίσης, για πρώτη φορά είδαμε να υπάρχει… ασύρματη επικοινωνία ανάμεσα στην μείζονα και την ελάσσονα μειοψηφία, πριν από κάθε ψηφοφορία!

Με τα βλέμματά τους να συναντιόνται στον αέρα, όπως το « βλέμμα του Οδυσσέα», στην ομώνυμη αγγελοπουλική ταινία.

Και την ομόφωνα… απορριπτική ψηφοφορία σε κάθε πρόταση της πλειοψηφίας…

Παρ’ όλο που ο επικεφαλής της ελάσσονος, απουσίαζε σε γεύμα με τον… διάδοχο(;)

-Περισσότερη από μισή ώρα καταναλώθηκε στο προχθεσινό Δ.Σ. με την απαίτηση της μειοψηφίας να ισχύσει η ποσόστωση στην συγκρότηση όλων των επιτροπών του Δήμου.

Ποντάροντας στην σύνθεση της «ανδροκρατούμενης» πλειοψηφίας, για να τη φέρει σε δύσκολη θέση…

Και παρά τις διευκρινίσεις της προέδρου, ότι η ποσόστωση ισχύει μόνο για τα Διοικητικά Συμβούλια και ουχί για τις διάφορες επιτροπές, εκείνη επέμενε μέχρι τέλους ότι είχε δίκιο και οι ψηφοφορίες έπρεπε να ξαναγίνουν από την αρχή….

Μέχρι που την διέψευσε ο Κώδικας…. και αναγκάστηκε να το πάρει πίσω….

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας