Καστοριά: Έξεστι  Κλαζομενίοις  ασχημονείν!

Οι Κλαζομενές ήταν μια σημαντική πόλη της Ιωνίας, αλλά έμεινε στην ιστορία από την απρεπή συμπεριφορά των απεσταλμένων της στην φίλη και σύμμαχο Σπάρτη, οι οποίοι όχι μόνο δεν σεβάστηκαν την φιλοξενία των Σπαρτιατών, αλλά βεβήλωσαν τα ιερά τους με κόπρανα ζώων!

Κάτι αντίστοιχο δηλ. μ’ αυτό που έκαναν οι σύγχρονοι «Κλαζομένιοι» της Καστοριάς, αδειάζοντας ένα φορτηγό κοπριά στην είσοδο του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας, στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Τότε οι αρχαίοι Σπαρτιάτες αντιμετώπισαν με χιούμορ την απρέπεια των Κλαζομενίων λέγοντας ότι: «Ε, δεν έκαναν και κάτι τόσο τραγικό, πέρα από αυτό που δηλώνει το όνομά τους..»!

Με το ίδιο χιούμορ αντιμετώπισε και ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος την απρέπεια των επαναστατημένων αγροτών, λέγοντας ότι: ‘Οποιος θέλει μπορεί να πάρει κοπριά αρίστης ποιότητας για τους μπαξέδες… γιατί είναι και χωνεμένη…»!

Φυσικά το… «μάρμαρο» πλήρωσαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας την επομένη, όταν πλέον η δυσοσμία από την…  χωνεμένη  έφτασε μέχρι τις κοντινές καφετέριες  και έκανε τους πελάτες να αισθάνονται ότι έπιναν  τον καφέ τους  σε στάβλο…

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας