Τα καρναβάλια της… φοροδιαφυγής!  

Είδε και αποείδε ο… αλγόριθμος της ΑΑΔΕ ότι με τους χρεοκοπημένους μικροεπαγγαλματίες και αυτοαπασχολούμενους δεν έχει χαίρι…  και σκέφθηκε ο μεγάλος του και πρακτικός του νους,  να χτυπήσει την φοροδιαφυγή στη ρίζα του…

Εκεί δηλ. που γίνονται τα μεγάλα πάρτι – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

‘Ετσι μετά από πολλές διασταυρώσεις στοιχείων και… επιδρομές στο facebook κάποιων επιδειξιομανών, αποφάσισε να στείλει τους «ράμπο» στα καρναβάλια, για να παρελάσουν… μασκαρεμένοι ανάμεσα στα μπουλούκια!

Και εκεί που το γλέντι θα βρίσκεται στο τσακίρ κέφι και οι ραγκουτσαρέοι  θα περπατούν τρεκλίζοντας, ξαφνικά κάποιος από το μπουλούκι θα βγάζει την μάσκα και θα ζητάει από τον διπλανό του απόδειξη για την στολή και το μπουκάλι ουίσκυ που κρατάει στα χέρια του!

Η συνέχεια βέβαια θα θυμίζει σκηνές από  ταινία κάτι ανάμεσα σε Λουί ντε Φινές και Ντάνι ντε Βίτο…

Εκείνο όμως που δεν διευκρινίζει η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ είναι αν οι έλεγχοι των «καρναβαλοφοροφυγάδων» θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο ή ετεροχρονισμένα με… τεχνητή νοημοσύνη.

Γιατί ανάμεσα στα καρναβάλια που έχει βάλει στο στόχαστρο η ΑΑΔΕ είναι και αυτό της Καστοριάς που, ως γνωστόν, ανήκει στο παρελθόν,  τουλάχιστον για φέτος.

Αλλά με την φόρα που έχει πάρει η ΑΑΔΕ, πολύ φοβάμαι ότι κι αυτό θα γίνει μια και καλή παρελθόν!

Ακόμα και για τον εμβληματικό Δάσκαλο, που μόνος του ράβει τις στολές, μόνος του σκηνοθετεί και μόνος του παρουσιάζει το μονόπρακτό του.

Εκτός κι αν για του χρόνου, η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ,  αποτελέσει γι’ αυτόν  πηγή έμπνευσης για ένα ακόμα νούμερο,  όπου θα μοιράζει στον κόσμο… αποδείξεις!

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εατίας