«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» – «Ναι» Κασσελάκη στην πρόταση Tσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και στους διαφωνούντες εντός ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοίνωσε ότι πάει σε εσωκομματικές εκλογές

«Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, σηκώνοντας το «γάντι» που του πέταξε, στο «παραπέντε» του συνεδρίου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη, ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα».

«Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και διεμήνυσε: «Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη».

«Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας στην ουσία πως θα ζητήσει την ανανέωση της επιστοσύνης στο πρόσωπό του από τα μέλη του κόμματος, απέναντι σε οποιονδήποτε εσωκομματικό αντίπαλο.

«Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες»

«Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση», υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

«Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή Αριστερά και να συνεργαστεί τόσο με τις προοδευτικές δυνάμεις όσο και με τους Πράσινους.

«Εικονική πραγματικότητα το success story Μητσοτάκη»

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε λόγο για υπονόμευση του κράτους δικαίου και χαρακτήρισε εικονική πραγματικότητα το «success story» της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα παραμένει τελευταία στις επενδύσεις ως προς το ΑΕΠ», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας «παραμένει το ίδιο με εκείνο πριν από τη χρεοκοπία».

«Πρέπει να είμαστε μια σύγχρονη Αριστερά που θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου», προσέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είπε, «το ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί και πνίγει την κοινωνία», ενώ τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο που δίνει αγώνα επιβίωσης και οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις προτάσεις μας», σημειώνοντας παράλληλα πως η ΝΔ «απαξιώνει εσκεμμένα το ΕΣΥ».

«Διαλύει το ΕΣΥ και τα πανεπιστήμια»

«Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του κου. Μητσοτάκη βλέπουν ότι η κυβέρνησή του απαξιώνει το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διαλύει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Μόνο η ανάθεση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στον Αδωνη Γεωργιάδη, τον άνθρωπο που το 2013 υπερηφανευόταν ότι έκλεισε 7 νοσοκομεία και απέλυσε 2.500  ιατρούς και νοσηλευτές, αρκεί να μας δείξει τις σημερινές κυβερνητικές επιδιώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά νομοσχέδια και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σημείωσε πως «απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια με υποχρηματοδότηση και ελλείψεις προσωπικού. Παραβιάζει το αυτοδιοίκητό τους, ενώ τα περιφερειακά πανεπιστήμια οδηγούνται σε μαρασμό και κλείσιμο».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα και το άρθρο 16, για να  προωθήσει με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την επιβολή των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Και θα δώσουμε τη μάχη μας στη Βουλή και στην κοινωνία. Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και των εκπαιδευτικών για τη δημόσια παιδεία και την τήρηση του Συντάγματος», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

«Δεν θα ξεχάσουμε τα Τέμπη – Καταγγέλλουμε την απόπειρα συγκάλυσης»

Ειδική αναφορά έκανε στα Τέμπη, τα οποία τόνισε πως δεν θα ξεχαστούν.

«Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ένα βαθύ κράτος αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων. Ένα κράτος με διαλυμένες υποδομές και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στις 28 Φεβρουαρίου, είναι η επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών. Δεν ξεχνάμε τις 57 ζωές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν. Δεν ξεχνάμε τις οικογένειες τους που απαιτούν δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε τους τραυματίες», υπογράμμισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε την «συγκάλυψη που επιχείρησε η κυβέρνηση» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και την απαράδεκτη απόφασή της για το άρον-άρον κλείσιμο των εργασιών της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης», διεμήνυσε.

«Κερδίζουν έδαφος οι κήρυκες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα, στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και στις «συρράξεις δι’ αντιπροσώπων (proxy wars)», όπως σημείωσε, λέγοντας πως «είναι μέρη μιας αιματηρής μετάβασης σε νέες παγκόσμιες και περιφερειακές γεωπολιτικές ισορροπίες, που βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση».

«Στρατιωτικοποιούνται οι διεθνείς σχέσεις και κερδίζουν έδαφος οι εθνικισμοί, το μίσος, ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός, οι θεωρίες συνομωσίας, τα fake news, η σχετικοποίηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας», προσέθεσε.

Για να τονίσει πως «αν εξαιρέσει κανείς τις αυξημένες δημόσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, στη νέα φάση που βρισκόμαστε αυξάνονται κατακόρυφα οι παγκόσμιες εξοπλιστικές δαπάνες, αντί να αυξάνονται οι κοινωνικές δαπάνες».

«Γι’ αυτό και στις δυτικές κοινωνίες διογκώνεται η αγανάκτηση, η οργή, ο φόβος για τη νέα πραγματικότητα, η αποστροφή στην πολιτική. Και οι ηγεσίες αδυνατούν να προσφέρουν ριζικές λύσεις στα μεγάλα και τα καθημερινά προβλήματα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας πως «σε αυτό το περιβάλλον εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και κερδίζουν έδαφος οι κήρυκες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού, που ταΐζουν μίσος τους ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα απαντήσεις».

«Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών»

Για αυτούς τους λόγους, τόνισε ο κ. Κασσελάκης, «η κρισιμότητα των Ευρωεκλογών είναι μεγάλη για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, μπορεί οι Ευρωεκλογές να μην βγάζουν εθνική κυβέρνηση, «καθορίζουν όμως την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια, με άμεση επίδραση στις ζωές και την καθημερινότητά μας».

«Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στην Ελλάδα για να κάνω ‘επιθετική εξαγορά’ του κόμματος, ούτε αισθάνομαι CEO σε επιχείρηση, όπως με κατηγόρησαν»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα με ολοκληρωμένη, εναλλακτική ευρωπαϊκή στρατηγική. Το απέδειξε με τους αγώνες του στο Ευρωκοινοβούλιο, ως πρωταγωνιστική δύναμη της Αριστεράς και ταυτόχρονα ως γέφυρα με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών, ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας στις προτάσεις μας για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».

Μιλώντας για την Ευρώπη που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία, Δημοκρατική Ευρώπη, Κοινωνική Ευρώπη, Ευρώπη με αλληλεγγύη και Ευρώπη με μακρόπνοη στρατηγική διεύρυνσης».

«Το δικό μου όνειρο, είναι ο δικός τους εφιάλτης»

Συνεχίζοντας με καθ’ ημάς, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε ξανά για το «ελληνικό όνειρο», τονίζοντας πως «ελληνικό όνειρο δεν σημαίνει ουτοπία. Ούτε αντιγραφή ενός δήθεν αμερικάνικου ονείρου, όπως προσπάθησαν κάποιοι από την κυβέρνηση με την προπαγάνδα τους να το παραφράσουν».

«Το δικό μου όνειρο, το δικό μας όνειρο, είναι ο δικός τους εφιάλτης», σημείωσε και συνόψισε σε τέσσερις κεντρικούς άξονες την «προοδευτική αντεπίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ:

«1. Πατριωτική και υπερήφανη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Μια ευρωπαϊκή Ελλάδα με ηγετικό γεωπολιτικό ρόλο ειρήνης, σταθερότητας και συνανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μια Ελλάδα-κόμβος διεθνούς εμπορικής συνεργασίας. Μια πατρίδα που δεν θα εγκαταλείπει, αλλά θα ενισχύει τον Ελληνισμό της Διασποράς, επιτρέποντάς του να εκλέγει τους δικούς του βουλευτές. Μια Ελλάδα που θα πάρει πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

»2. Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό. Με ένα νέο λειτουργικό πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Ένα κράτος που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του. Με διαφανή διακυβέρνηση και λογοδοσία. Με πραγματική δημοκρατία.

»3. Ευημερία και πρόοδος για όλους. Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με δίκαιη, συμπεριληπτική πράσινη μετάβαση. Με καθολική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών από ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και αξιόπιστο ΕΣΥ. Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ με ενίσχυση υποδομών, διπλασιασμό των αποδοχών των υγειονομικών κ.α. Αλλά και με ένα σταθερό, απλό και σαφές φορολογικό σύστημα.

»4. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας. Μια σύγχρονη κοινωνία με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Με επένδυση στον πολιτισμό, ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, με αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος σε όλη τη χώρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, σύγχρονο»

Περνώντας στα εσωκομματικά και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «πρέπει να ξαναδούμε το κόμμα μας ως εργαλείο ουσιαστικής σχέσης με την κοινωνία και τους θεσμούς», τονίζοντας πως «στη σημερινή εποχή, οι 10 ή οι 100 έμπειροι γνώστες δεν αρκούν. Γιατί η γνώση τρέχει, οι κοινωνικές σχέσεις παράγονται με μεγάλη ταχύτητα και σε υπερβολικά μεγάλο όγκο».

«Κανένας κομματικός μηχανισμός κλεισμένος στον εαυτό του, δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «η δικτύωση του κόμματος με τους φορείς συλλογικής έκφρασης και τα αποκεντρωμένα γνωσιακά δίκτυα (knowledge networks) της κοινωνίας είναι άμεση αναγκαιότητα».

«Και αυτή», όπως είπε, «μπορεί να συμβεί μόνο με τη μέγιστη αξιοποίηση των μελών μας, των φίλων μας, αλλά και όσων συνεργάζονται μαζί μας θεματικά».

«Δεν ζούμε το τέλος της πολιτικής, των ιδεολογιών ή της ιστορίας, όπως βιάστηκαν να διακηρύξουν κάποιοι. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Γιατί πιστεύουμε στη δυνατότητα να αλλάξουμε την κοινωνία και τη χώρα μέσα από την πολιτική», προσέθεσε.

«Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά, ούτε αισθάνομαι CEO»

«Για να εμπνεύσουμε ξανά τους συμπολίτες μας και ειδικά το νέο κόσμο, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε ένα κόμμα σύγχρονο, ελκυστικό, που συμβαδίζει με την εποχή του. Αυτό θέλω να κάνω, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημείωσε στη συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας τους προσωπικούς τους στόχους.

«Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στην Ελλάδα για να κάνω ‘επιθετική εξαγορά’ του κόμματος, ούτε αισθάνομαι CEO σε επιχείρηση, όπως με κατηγόρησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως μπήκε «συνειδητά στην πολιτική και στον ΣΥΡΙΖΑ τη δύσκολη ώρα της ήττας», για να αγωνιστεί για την «ολική επαναφορά και τη νίκη» των προοδευτικών ιδεών και της προοδευτικής πολιτικής στην πατρίδα μας.

«Και σήμερα είμαι εδώ και σας μιλάω από αυτή τη θέση της ύψιστης ευθύνης, γιατί το αποφασίσατε εσείς. Ο πληγωμένος, αλλά περήφανος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τη μαζικότατη συμμετοχή σας στην πρωτόγνωρη εκλογική μας διαδικασία», είπε χειροκροτούμενος.

Και προσέθεσε: «Δεν παραγνωρίζω, ούτε υποτιμώ το ρόλο και την προσφορά κανενός. Τιμώ την ιστορία του χώρου που εντάχθηκα. Για να πετύχουμε, όμως, τους μεγάλους κοινούς μας στόχους, πρέπει να τολμήσουμε βαθιές αλλαγές με γενναιότητα. Με μεγαλύτερη διαφάνεια και πλατύτερη συμμετοχή στη λειτουργία μας».

Κάνοντας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από την βάση», για να σημειώσει πως «αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό».

«Όσοι έφεραν τη διάσπαση, δεν σεβάστηκαν τον Τσίπρα»

«Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022. Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον ιδρυτή της κυβερνώσας Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν και συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.

Τόνισε πως «οι μεσσίες έχουν τελειώσει. Αυτό που δεν έχει τελειώσει είναι τα δημοκρατικά κόμματα που εκλέγουν την ηγεσία τους και την εμπιστεύονται».

«Για να γίνουν όλα τα παραπάνω πρέπει να υπάρχει ένα προαπαιτούμενο: Ομοψυχία. Θέλετε να συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Δεν υπάρχει, φίλες και φίλοι», είπε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απέναντι στους διαφωνούντες και σε όσους ο ίδιος πιστεύει ότι τον υπονομεύουν.

«Απέναντι στη δική σας ανιδιοτέλεια, που αφήνετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας για να είστε από σήμερα ως και την Κυριακή εδώ, υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια ‘ΕΓΩ’ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το ‘ΕΜΕΙΣ’. Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Και περιμένουν την αποτυχία μου, ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες», σημείωσε.

«Οι υπονομευτές Τσίπρα κατέληξαν στα αζήτητα»

«Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στα στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Και προσέθεσε: «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε ‘ουρανοκατέβατο’, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».

«Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες», τόνισε.

Για να σημειώσει: «Τους δικαιολογώ, ως ένα βαθμό. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον ‘ξένο’, τον ‘μικρό’ του χεριού τους. Ότι θα έχουν έναν πρόεδρο – αχυράνθρωπο. Ότι θα εξουσιάζουν δι’ αντιπροσώπου. Ότι θα ζητάει ο εκλεγμένος πρόεδρος την άδεια για το πότε θα συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος. Ότι ο πρόεδρος, που είπε στα μέλη ‘θα σας δώσω φωνή’ και ‘δε θα σας προδώσω ποτέ’, θα αθετήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε».

«Λάθος πρόσωπο ψάχνατε. Σ’ εμένα δε θα το βρείτε», διεμήνυσε, πετώντας με τη σειρά του «το γάντι» στους διαφωνούντες.

«Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει», υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας: «Εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ – και πολύ σκληρά – στις πρώτες εθνικές εκλογές».

«Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ»

Προσφυγή σε νέες εσωκομματικές κάλπες ανακοίνωσε στην κατακλείδα της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη, ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα», τόνισε.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα».

«Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε «τετραπλές» εκλογές, όπως είπε: νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, νέας Κεντρικής Επιτροπής, νέας Πολιτικής Γραμματείας και νέων οργανώσεων.

in.gr