Αγία Βαρβάρα: «Εξαιτίας του δεν ξαναείδαμε άσπρη μέρα» – Η απολογία του πεθερού και της συζύγου του

Ο πεθερός στην απολογία του δήλωνε μετανιωμένος για το ειδεχθές έγκλημα, στην Αγία Βαρβάρα.

«Το θύμα είχε πολλά πρόσωπα, έδειχνε άλλο πρόσωπο στον κόσμο. Ήταν αγαπητός και στα παιδιά μου αλλά δεν είχαν δει αυτά που είχα δει εγώ», είπε ο 69χρονος δράστης.

«Εμείς ήμασταν μια οικογένεια με αγάπη, με σεβασμό, με τα γλεντάκια μας, με τη φτώχια μας. Aπ’ όταν ήρθε στο σπίτι μας αυτός δεν είδαμε άσπρη μέρα και δεν γελάσαμε ποτέ ξανά», ανέφερε η πεθερά του θύματος.

Στα μάτια τους ήταν η πηγή του κακού με τον 69χρονο πεθερό του να μη διστάζει να τον πυροβολήσει τρεις φορές και την πεθερά του να περνά πάνω από το άψυχο σώμα του.

«Δεν πέρασα με απάθεια από πάνω του, όπως αναφέρει ο γιoς μου, αλλά επειδή δεν μπορούσα να περάσω γιατί έκλεινε τον δρόμο, πέρασα λίγο πάνω από το πόδι του», πρόσθεσε η πεθερά του.

Κανένα παιδί τους δεν τους υποστηρίζει

Κανένα από τα τρία παιδιά τους δεν τους υποστηρίζει, καθώς βρίσκονται στο πλευρό της αδελφής τους που έχασε τον άντρα της από τον ίδιο τους τον πατέρα.

«Και τα τρία αδέλφια είναι δεμένα σαν αλυσίδα και είναι πολύ κοντά. Ο μεγάλος γιος πιστεύω ότι συμπαραστέκεται στην αδελφή του. Ο μικρός έχει άλλον λόγο», είπε η πεθερά του θύματος.

«Στον γιο μου έδωσα το σπίτι που μένει, έδωσα ένα αυτοκίνητο και του πήρα και ένα εξοχικό στο Βραχάτι. Είχα απαίτηση από αυτόν να βγάλει το όνομά μου στο παιδί του, γιατί έτσι το βρήκα από τους γονείς μου. Αυτός δεν το έπραξε αυτό και μου γύρισε πίσω το σπίτι και το δάνειο», είπε ο πεθερός.

Ο 69χρονος δράστης υποστηρίζει πως έδωσαν το όνομα του στον εγγονό του επειδή το ήθελε η κόρη του και όχι ο γαμπρός του.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι ακολουθεί κοινή υπερασπιστική γραμμή. Υποστηρίζει πως τίποτα δεν ήταν προμελετημένο, πως όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής και πως η προφυλακισμένη πεθερά δεν είχε καμία εμπλοκή στο έγκλημα.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν είδε κάτι, γιατί δεν είχε οπτική επαφή με τη γωνία του μπαλκονιού απ’ όπου πυροβόλησα. Ήταν σε σοκ. Αυτή φοβήθηκε μην βάλω κι εγώ τέρμα στη ζωή μου», λέει ο πεθερός του θύματος.

«Σε καμία περίπτωση δεν μου είπε ότι σκόπευε να κάνει κάτι τέτοιο. Επιπλέον θα φεύγαμε και για το χωριό την επόμενη ημέρα», σημείωσε η πεθερά.

Η γιαγιά επιμένει πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του συζύγου του και πως δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα.

«Είχαν προσπαθήσει να ειδοποιήσουν τις αρχές για τη συμπεριφορά του θύματος»

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Φίλιππος Φίλιας, μιλώντας στην εκπομπή του Mega, ισχυρίστηκε ότι «για πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσαν να καταγγείλουν και να ανακοινώσουν στους αρμόδιους φορείς ό,τι πίστευαν και ό,τι πιστεύουν ότι έχει διαπράξει το θύμα. Το αν αυτά ισχύουν ή όχι θα αποδειχτεί στο δικαστήριο».

Όπως συμπλήρωσε, «εάν ένας άνθρωπος, που όπως κατηγορείται έφερε προμελετημένα τον θάνατο του γαμπρού του, βρίσκεται επί 10 μέρες στον ίδιο χώρο με το όπλο και δεν έκανε κάτι, σημαίνει ότι εκείνη την ημέρα και ώρα κάτι που ήταν υπερβολικό τον ώθησε να κάνει την πράξη».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την φράση «σε έφαγα σαν μπεκάτσα», που φέρεται να είπε στο θύμα ο κατηγορούμενος μετά τον πυροβολισμό, ο κ. Φίλιας ανέφερε: «Εάν πράγματι έχει ειπωθεί είναι σοκαριστικό. Δεν έχει όμως αποδειχθεί ότι έχει πει κάτι τέτοιο. Επίσης, η μητέρα δεν δέχεται ότι είπε στον δράστη ρίξτου, ρίξτου».

Οδύνη στην κηδεία του 57χρονου γιατρού

Σε κλίμα οδύνης και υπό βροχή τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία του άτυχου 57χρονου γιατρού που σκοτώθηκε από τον ίδιο του τον πεθερό στην Αγία Βαρβάρα. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του.

Ειδικότερα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 57χρονο με την σύζυγό του να είναι συντετριμμένη και υποβασταζόμενη, ενώ σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, στον ναό δεν παρευρέθηκαν τα δύο μικρά παιδιά του, λόγω του ευαίσθητου της ηλικίας τους.

dnews.gr