Μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο Καστοριάς (φωτογραφίες)

Σε πνεύμα συγκίνησης αλλά και χαράς ολοκληρώθηκε και επίσημα η παράδοση τεσσάρων (4) μηχανημάτων αιμοκάθαρσης τελευταίας τεχνολογίας του οίκου Nikkiso Ltd. αξίας 60.000 € με ευγενική δωρεά του πατέρα Φωτίου Νικολαΐδη και της πρεσβυτέρας Έλλης Νικολαΐδη.

Ο πατέρας Φώτιος και η πρεσβυτέρα, άνθρωποι σεμνοί και μαχητές στις δοκιμασίες της ζωής, επέλεξαν να εξοπλίσουν την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αν και οι ίδιοι δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, γνωρίζοντας ότι τα μηχανήματα αυτά κυριολεκτικά “κρατάνε ανθρώπους στην ζωή”.

Το μόνο που ζήτησε από την πρώτη μας συνάντηση ο πατέρας Φώτιος (καλός γνώστης, καθώς εργάστηκε πολλά χρόνια στην Γερμανία στον τομέα του τεχνολογικού εξοπλισμού) ήταν να του εγγυηθώ ότι τα μηχανήματα θα λειτουργήσουν και δεν θα σκονίζονται σε κάποια αποθήκη.

Τον διαβεβαίωσα ότι, όλα ανεξαιρέτως τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που έχουμε προμηθευτεί είτε από κρατική επιχορήγηση, είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα είτε από δωρεές, τίθενται άμεσα σε λειτουργία για τις ανάγκες των ασθενών και θα διασφαλίσουμε το ίδιο και για αυτά τα μηχανήματα.

Η σημερινή λοιπόν επίσκεψη, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Καλλίνικου, είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό. Να βεβαιωθεί ότι είναι σε πλήρη αξιοποίηση και να συνομιλήσει με τους ασθενείς. Θέλω να επαινέσω ιδιαίτερα δύο ανθρώπους μας, την κ. Ρώμα Βασιλική, νεφρολόγο Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τον κ. Κατηρτζίδη Κυριάκο προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών που με προσωπική επιμέλεια και ταχύτητα διεκπεραίωσαν τα ιατροτεχνολογικά και οικονομικογραφειοκρατικά θέματα.

Εκπροσωπώντας ολόκληρη την κοινωνία της Καστοριάς, συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά τους γενναιόδωρους δωρητές για το μεγαλείο της ψυχής τους και την αγάπη στον συνάνθρωπο και ευχόμαστε ο Θεός να τους προστατεύει και να τους χαρίζει υγεία, ευλογία και ευημερία.

Είθε η θεάρεστη πράξη τους να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Γρηγόρης Χάτσιος