Τέμπη: «Να βγουν να πουν ότι έκαψαν τα παιδιά μας ζωντανά»

Στην μεγάλη διαδήλωση για τα Τέμπη συμμετείχε ο Παύλος Ασλανίδης, του οποίου ο γιος

ήταν μεταξύ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ο ίδιος ανέφερε πως «Τα παιδιά εκεί είχαν πρωτοβουλία και ζήτησα την άδεια τους, αν μπορούσα να γράψω το όνομα του Δημήτρη.»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Παύλος Ασλανίδης, ανέφερε πως ο δήμαρχος Αθηναίων επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, ζητώντας του συγγνώμη για το σβήσιμο των ονομάτων και τον κάλεσε στην Αθήνα, όπου θα στηθεί μνημείο στο Πάρκο Ελευθερίας για τους 57 νεκρούς των Τεμπών.

Τι απάντησε ο Παύλος Ασλανίδης

Κατόπιν τούτων, ο ίδιος απάντησε: «Του είπα ότι το χειρότερο για εμάς ήταν ότι δολοφόνησαν τα παιδιά μας, τους φέρθηκαν με βαρβαρότητα, πήγαν και πέταξαν τα υπολείμματά τους στο Κουλούρι.»

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Ήρθαμε μόνο να γράψουμε τα ονόματά τους και πάλι πήγαν να κάνουν συγκάλυψη έξω από τη Βουλή. Για μένα ήταν άλλη μία συγκάλυψη. Δεν ξέρω από που δόθηκε η εντολή.»

«Να βγουν επίσημα να μας πουν ότι το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας είχε ξυλόλιο»

Ακόμη, ο Παύλος Ασλανίδης δηλώνει πεπεισμένος πως το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Να βγουν επίσημα να μας πουν ότι το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι επιβεβαιωμένα ότι είχε ξυλόλιο. Να πουν ότι ήταν παράνομο το φορτίο, ότι έκαψαν ζωντανά τα παιδιά μας και εξαϋλώθηκαν. Να βγουν να το παραδεχτούν. Θα ήταν πιο τίμιο να πουν ότι έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων».

Τι ανέφερε ειδικός πραγματογνώμονας

Την ίδια στιγμή ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσεις ζητά εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν ίχνη ξυλόλιου στο σημείο της τραγωδίας. «Για να μεταφέρει ξυλόλιο νόμιμα πρέπει να το βάλεις σε ειδικές δεξαμενές σε ειδικό τρένο, που δεν θα κυκλοφορεί μαζί με τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Θεωρείται επικίνδυνο φορτίο και μεταφέρεται με άλλο τρόπο», σημείωσε.

«Βρέθηκε το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Βρέθηκε πολύ γενετικό υλικό, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα. Έπεσε ναπάλμ, δεν έμεινε τίποτα. Τα παιδιά που ήταν στο κυλικείο εξαϋλώθηκαν. Είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Ασλανίδης, με τον Κώστα Λακαφώση να τονίζει πως «η Εριέττα δεν εξαϋλώθηκε, δεν βρέθηκε».

Δείτε το βίντεο