Gov.gr Wallet: Η επόμενη μεγάλη αλλαγή στο ψηφιακό πορτοφόλι που μας αφορά όλους

Το gov.gr wallet εμπλουτίζεται διαρκώς για να γίνει φιλικότερο προς τον πολίτη και να απλοποιήσει τα έγγραφα που έχουμε καθημερινά μαζί μας. Ποιες είναι οι νέες προσθήκες.

Με νέες εφαρμογές εμπλουτίζεται προσεχώς το ψηφιακό πορτοφόλι Gov.gr wallet, προσφέροντας στους πολίτες ευελιξία και ευκολία σε μια σειρά από πτυχές της καθημερινής ζωής που η γραφειοκρατία εμπόδιζε.

Η μεγάλη αλλαγή στο ψηφιακό πορτοφόλι Gov.gr.wallet

H επόμενη σημαντική μεταρρύθμιση μέσω του Gov.gr Wallet διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου είναι το γεγονός ότι  ο πολίτης θα δίνει τη συναίνεσή του για να ολοκληρωθούν αυτόματα διάφορες διαδικασίες είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός από το βήμα του συνεδρίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) «Future of Retail 2024» «Η επόμενη μεταρρύθμιση είναι το να μπορούμε μέσω του Gov.gr Wallet να δίνουμε τη συναίνεσή μας για να ολοκληρώσουμε διάφορες διαδικασίες είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 30 ημέρες, περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν κατεβάσει το Gov.gr Wallet στο κινητό τους, ενώ συνολικά πάνω από 1.800.000 Έλληνες έχουν αποκτήσει το ψηφιακό τους πορτοφόλι από τον Ιούλιο του 2022. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τους πορτοφόλι μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Τι είναι το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας;

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ. – emep.gov.gr) είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κεντρικής βάσης μοναδικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων, στα οποία έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Ποια στοιχεία θα καταχωρίσω στο Ε.Μ.Επ;

Στο Ε.Μ.Επ., μπορείτε να καταχωρίσετε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας που σας αφορούν:

α) Αριθμό κινητού τηλεφώνου

β) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)

γ) Αριθμό σταθερού τηλεφώνου

δ) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής

ε) Πλήρη διεύθυνση επικοινωνίας (αν διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής).

Ποιος μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του στο Ε.Μ.Επ.;

Στο Ε.Μ.Επ. μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε φυσικό πρόσωπο, στο οποίο έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Μπορεί ο ίδιος αριθμός κινητού τηλεφώνου να δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. από δύο ή περισσότερα άτομα;
Κάθε αριθμός κινητού τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί στο Ε.Μ.Επ. μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο.

Πώς γίνεται η αρχική καταχώριση του αριθμού κινητού τηλεφώνου μου στο Ε.Μ.Επ.;

Η αρχική καταχώριση γίνεται μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και σας αποστέλλεται κωδικός μίας χρήσης (One Time Password) με sms, τον οποίο εισάγετε για την επαλήθευση κατοχής του αριθμού κινητού τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια ακολουθεί επιβεβαίωση (διασταύρωση) της κατοχής του αριθμού κινητού από πιστωτικό ίδρυμα του οποίου είστε χρήστης e-banking ή από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Εφόσον, δεν επιβεβαιωθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου ούτε από πιστωτικό ίδρυμα, ούτε από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να μεταβείτε σε Κ.Ε.Π. ή έμμισθη προξενική αρχή για να δηλώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

dnews.gr