Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αρχική Καστοριά Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ ΠΕ Καστοριάς στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ ΠΕ Καστοριάς στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη

 

Οι  Συνταξιούχοι παίρνουμε μέρος μαζικά – αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 10:30πμ στην πρώην νομαρχία.

 

Δεν αντέχουμε την θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις εξοντωτικές περικοπές που επέβαλαν στις πληρωμένες συντάξεις μας που τις κατέστησαν προνοιακά βοηθήματα.

 

Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε για όλα αυτά, για να τα έχουμε δωρεάν.

Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την εγκληματική λογική που λέει όποιος έχει χρήματα θα ζει και όποιος όχι θα πεθαίνει.

Κύριοι της κυβέρνησης, όσοι κυβερνήσατε, όσοι φιλοδοξείτε να κυβερνήσετε, εμείς οι συνταξιούχοι δεν είμαστε άλογα που τα σκοτώνουν, όταν γεράσουν, αλλά παλεύουμε ακούραστα για όλα όσα δικαιούμαστε.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εκρηκτικά μας προβλήματα μαζί με τα εργατικά συνδικάτα.

Απαιτούμε τώρα λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας με:

⦁ Άμεση καταβολή του δώρου του Πάσχα και νομοθετική ρύθμιση απόδοσης 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.

⦁ Ονομαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

⦁ Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015-2016.

⦁ Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

⦁ Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

⦁ Στην Σύνταξη χηρείας, να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.

⦁ Ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης.

⦁ Η Εθνική Σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

⦁ Την άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία Μονάδων Εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ) και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές υγείας.

⦁ Να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Όλες και όλοι στον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί, ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ